Üner; Bu haksız bir rekabet

Üner; Bu haksız bir rekabet
Arnavutköy Belediyespor Kulüp Başkanı Avukat Ercan Üner, Bölgesel Amatör Ligdeki Çınarlıspor ile Kocaelispor arasında oynanan maçının İsmetpaşa Stadına alınmasına yönelik açıklama yaptı.
Bu davranışın haksız bir rekabeti beraberinde getirdiğini söyleyen Başkan Ercan Üner, bu tür yaklaşımların futbolun güzellikleri körelttiğini söyledi.

İkinci maçta İsmetpaşa’da tepkisi

Kocaelispor’u ilk maçta İsmetpaşa Stadında 4-0’la geçen ve ligde ikinci sırada yer alan lacivert-yeşil-beyazlı ekibin Başkanı açıklamasında, "Biz Arnavutköy Belediyespor olarak hiçbir zaman sporu geren davranışlar içinde olmadık, sürekli olarak güzelliklerin peşinde olduk ve kurulduğumuz günden buyan Türk futboluna önemli katkılar sunduğumuzu düşünüyorum. Sporu gerçek anlamda spor gibi yapan ve etik değerlere önem veren bir camiayız. Ancak geçen hafta bizim maçımıza Kocaeli Bölgesi Hakemleri verdi. TFF, bizim Kocaeli ile şampiyonluk mücadelesi verdiğimizi herhalde unuttu. Ligin ilk yarısında Çınarlıspor ile deplasmanda oynadığımız maçta, müsabakayı takip eden Kocaelispor Yöneticilerinin bizi mağlup eden Çınarlıspor’lu futbolcuları soyunma odasında tebrik ettiklerini duyduk ve bu duruma çok içerledik." dedi.

"Çınarlıspor’dan sürpriz beklemiyoruz"

Avukat Üner, TFF’nin bu maçı yeniden İsmetpaşa Stadına almasının etik olmadığını söylerken sözlerine şöyle devam etti "Bu ilginçliği ve umursamazca davranış her yönden sakıncalıdır. Ahlaki yönden de katiyen doğru bulmadığımızı ifade etmek isterim. Federasyon bunu nasıl yapar anlamak mümkün değil. Belli ki, Çınarlı ve Kocaelispor kendilerince bir dayanışma sergiliyorlar. Açıkçası biz yarın ki maçta da Çınarlıspor’dan bir sürpriz beklemiyoruz. İki takımın rövanş maçı için İsmetpaşa Stadı üzerinde anlaşmaları zaten spor kamuoyunda bir algıya dönüşen 'Çınarlıspor, kendisini düşündüğünden belki daha fazla bir şekilde Kocaelispor’u düşünüyor' iddialarını maalesef haklı çıkartıyor. Keşke bir futbol kamuoyuna böyle bir malzeme vermeseler daha iyi olurdu. Ben, geçtiğimiz sezon 3.Ligi finalde kaybetmiş bir takımın Başkanı olarak bu sezonun temiz geçmesini temenni ederdim. Bu açıdan bakıldığında hem Çınarlıspor hem de Kocaelispor güvenilirliklerini yitirdiler. Fair-Play ruhuna tamamen aykırı bu durumu kınıyorum" dedi.

"Adil bir Lig olmayacaksa biz olmayalım"

Kocaelispor’a sempati duyduğunu ifade eden Avukat Üner ayrıca şunları söyledi: "Kocaelispor tarihi ve geçmişiyle Türk futbolunda önemli bir mihenk taşıdır. Fakat bu güzide Kulüp, şu noktada bizimle mücadele ediyor. Kocaelispor’un Amatör Liglerde mücadelesi etmesine biz de üzülüyoruz. Bununla birlikte, Kocaelispor’un Amatör Ligde mücadelesi etmesinin hatasının bizde olmadığı için bu hatanın telafisinin de bizden çıkartılmaması gerekmektedir! Ancak görüyoruz ki Türkiye Futbol Federasyonu Kocaelispor’a iltimas geçiyor. Bunu kabul edemeyiz. Biz, adil bir yarış olmasını istiyoruz, bu şekildeki müzahir tavırlar hem bizim hem de diğer takımların emeğine saygısızlık yapmaktan başka bir şey değildir. TFF’nin bu kararını kabul edemiyoruz, İstanbul futbolunu yönetenlerin de bu duruma kayıtsız kalmasına tahammül edemiyorum. Bu lig böyle olacaksa biz işin temiz kısmında kalmayı ve adil, eşit ve hakça mücadele olmasını tercih ederiz. Türkiye Futbol Federasyonu, bir sezonda iki maçı da statülere aykırı bir şekilde güçlü olanın sahasına veriyorsa biz boşuna mücadele etmeyelim ve bu ligde yer almayalım" şeklinde konuştu.

Bir tepkide Tekirdağspor’dan

Bölgesel Amatör Ligi 11.Grup ekiplerinden Tekirdağspor, dün oynanan Çınarlıspor-Kocaelispor maçının yeniden İsmetpaşa Stadında oynanmasının şaibeye neden olduğu görüşünde birleştiler. Bu konuyla ilgili görüşmeler yaptığımız Tekirdağspor Kulübü Başkanı Mustafa Aydoğdu’ya yakın kaynaklar ve Taraftar Platform liderleri bu davranışın açık bir şekilde şaibe olduğu konusunda hemfikir olmuş durumdalar.

"Lige gölge düşürüyorlar!"

Olay duyulduktan sonra Tekirdağspor camiası buna kayıtsız kalmayarak açıklamalarda bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi "Kocaelispor resmi sitelerinde bilet fiyatları belirtilip kazanılan gelirin Kocaelispor ve Çınarlıspor arasında ortak bölüşüleceği duyulunca Tekirdağspor cephesinde tansiyonlar yükseldi. Özellikle Açıköğretim sınavları yüzünden Tekirdağspor Kocaelispor maçının pazartesi gününe ertelenmesi nedeniyle Tekirdağspor yönetimini topa tutan Kocaelispor yönetimi ve başkanı, bu olaydan sonra spor ahlakı ve etiklik maddelerini sürekli dile getirerek Tekirdağspor hakkında yalan yanlış beyanlarda bulunmuş ve kamuoyunu yanıltmaya çalışmışlardır. Bu kadar etiklikten ve kurallardan bahseden Kocaelispor kulübünün maçı kendi sahalarına aldırtmaları ne derece doğrudur? Böyle bir olayın lige gölge düşüreceği açık bir şekilde bellidir. Bu denli bir olayda Federasyon töhmet altında bırakılmıştır, bu maçta federasyon tarafından görevlendirilecek yetkililerin bizzat dikkatlice maçı takip etmeleri gerekmektedir. Temiz bir lig olması ve hak edenin kazanması düşüncesindeyiz. Sürekli dürüstlükten ve kendilerinin büyüklüğünden bahseden Kocaelispor kulübüne bu hareket hiç yakışmamıştır. Tekirdağspor kulübü olarak böyle mide bulandırıcı olaylara hiçbir zaman sessiz kalmadık kalmayacağız” diyerek gerekli açıklamayı yapmaktan rahatsız olmadıklarını dile getirdiler.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.