'Vatan haini ilan edildim!'

'Vatan haini ilan edildim!'
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, dün Riva'da bir araya geldi. Futbol dünyasının merakla beklediği toplantı sonrası bir resmi açıklama yapılmadı.

A Milli Futbol Takım'ın Hollanda'ya 6-1 mağlup olması sonrası TFF Başkanı Nihat Özdemir ve A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş toplantı yapma kararı aldı. Milliyet Skorer'in haberine göre işte Nihat Özdemir ile Şenol Güneş arasındaki zirvenin detayları...

'ALINACAK KARARA SAYGI DUYUYORUM' 

TFF Başkanı Nihat Özdemir ile dün bir araya gelen Şenol Güneş’in, “Ortada bir başarısızlık varsa bu benden kaynaklıdır. Alınacak her türlü karara saygı duyuyorum. Türk Sporu ve özellikle Türk Futbolu’na ne faydalı olacaksa o adımı atarım. İsterseniz istifamı vereyim. İsterseniz siz görevden alın” dediği öğrenildi.

İKİ TARAF DA DÜŞÜNCELERİNİ DİLE GETİRDİ 

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Hollanda yenilgisi sonrası tüm eleştiri oklarını üzerine çeken ve A Milli Takım’daki geleceği tartışılır hale gelen Teknik Direktör Şenol Güneş ile dün sabah bir araya geldi. Görüşmede iki taraf da düşüncelerini açık sözlülükle dile getirdi. Güneş, “Beni ve futbolcularımı çok üzen tavır ve söylemlerle karşılaştık, bunları gerçekten hiç hak etmedik. Ortada bir başarısızlık varsa bu benden kaynaklıdır” diyerek sözlerine başladı ve şöyle devam etti:

“Evet son Hollanda maçının kadro seçiminde hatam var. Örneğin Orkun yerine Ozan Tufan ile başlayabilirdim. Ama Ozan karantinadan yeni çıkmış, fazla antrenman yapmamıştı. Ne vereceğini bilemediğimiz için böyle bir karar aldık. Burada yanlış yapmış olabilirim. Hepsini kabul ediyorum. Bunun sonucunda da alınacak her türlü karara saygı duyuyorum. Türk Sporu ve özellikle Türk Futbolu’na ne faydalı olacaksa o adımı atarım. İsterseniz istifamı vereyim. İsterseniz siz görevden alın.”

'BÜYÜK İŞLER BAŞARACAKLAR' 

Güneş, “Burada öncelik ne benim, ne de yerime gelecek hocadır. Öncelik hala Dünya Kupası finallerine gitme şansı bulunan Milli Takımdır. Onun için ne yapmalıyız ona bakmalıyız. Ortada zor bir durumun olduğu kesin. Her karara saygılı olduğumu tekrar söylüyorum. Çok genç, heyecanlı ve mutlaka başarılı olmak isteyen ve bu yüzden de zaman zaman hatalar yapan bir takımımız var. İnanın bu gençler büyük işler başaracaklar” dedi. Güneş ile Özdemir bugün bir kez daha bir araya gelecek ve son karar belli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.