Kamuran Akdemir

Kamuran Akdemir

SÜPRİZ MİSAFİR OSMAN METLİ

SÜPRİZ MİSAFİR OSMAN METLİ



Bayramın birinci günü… 
Sürpriz bir misafir beliriyor kapımda.
Ziyaretiyle onurlandırıyor, destekleri ile taçlandırıyor. Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü; Osman Metli’den bahsediyorum. Kendisi; okulunda ki öğrencileri çağdaş ve medeni bir nesil yetiştirebilmek için teşviklerde bulunan, yeni fikirlere açık olan ve genç neslin eğitimine değer veren, yeni yazarları geçtiği yolda destekleyen bir kurum amiridir. Bizlerin, özellikle Gaziantep’in eğitim konusunda son sıralarda olduğunu düşünürsek, bizim gerçekten böyle idealist idarecilere ihtiyacımız var. Kendisi okumanın ve yazmanın ne denli önemli olduğunu sadece söylemiyor, bir de yaptığı aktivitelerle ispat ediyor. Okumanın zekâyı kibarlaştırdığının farkında olan Osman Metli, öğrencilerini bu konuda bilgilendirip, bilinçlendiriyor. Polis okuluna kattığı, sosyal aktivitelerle ve kültürel faaliyetlerle 2 yıl içerisinde Polis okulunun renklenmesi ve bilgilenmesi yönünde yaptığı çalışmalar görülmeyecek gibi değil. Okulunda kendisinden önce yapılan etkinliklere ve kendisinden sonra yapılanlara baktığımızda çok fazla değişiklikler gözümüze çarpıyor. Kalitesi ve insan severliği ile ön plana çıkan bu kurum amirinin, Polis Meslek Yüksek Okulunun geleceği için yaptığı çalışmalar ve her geçen gün sosyal olarak kattığı yenilikler takdire şayan.
Kendisine okulunda bizi cömertçe ağırlayıp, imza günü yapabilmemiz ve öğrencilerini bir söyleşi ile bilgilendirmemiz için yaptığı davetinden dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Osman Metli kimdir?

03.10.1964 Tarihinde Isparta’da Doğdu. 1983 Yılında Polis Kolejinden, 1987 Yılında Polis Akademisinden Mezun Olarak, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı Emrinde Göreve Başladı. 1988 yılında Terörle Mücadele Yıkıcı Faaliyetler Kursunu Tamamladı. 1988-1989 Yılları Arasında İç İşleri Bakanlığı Tarafından Amerika Birleşik Devletlerine İngilizce Eğitimi İçin Gönderildi.

           1990 Yılında 1. Şark Hizmeti İçin Van Emniyet Müdürlüğü Emrine Atandı. 1993 Yılında Modern Sorgulama Teknikleri Kursu İçin Amerika Birleşik Devletlerine Gönderildi. 1994 Yılında Şark Hizmeti Dönüşü Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Emrine Atandı.   8 Yıl Burada Çeşitli Şubelerde Görev Yaptı. 2002 Yılında 2. Şark Hizmeti İçin Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü emrine Atandı.

           2006 Yılında 2. Şark Hizmetini Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Emrinde Tamamlayarak, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Emrine Atandı. 2007 Yılında Hatay İlinde Düzenlenen Genel Geliştirme Eğitimine Eğitmen Olarak Katıldı.

           2010 Yılı Yüksek Değerlendirme Kurulu Kararı İle 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğüne Terfi Etti. 23.07.2010 Tarihinde Strateji Daire Başkanlığı Emrinde Göreve Başladı. 31.08.2010 Tarihinde Polis Başmüfettişliğine Atandı.

           Teftiş Kurulu Başkanlığı Emrinde Görev Yapmakta İken İçişleri Bakanlığının 06.10.2010 Tarihli Oluru ile Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okuluna Müdür Olarak Atandı. Evli ve İki Çocuk Babasıdır…


Önceki ve Sonraki Yazılar
Kamuran Akdemir Arşivi