Mehmet Mert

Mehmet Mert

Süt Muharrem İnce, yoğurt Ekrem İmamoğlu!

Süt Muharrem İnce, yoğurt Ekrem İmamoğlu!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu belli ki sütten ağzı yanmış, yoğurdu üfleyerek yemeye çalışıyor.

Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için ismi geçen, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu resmen ilan etmeden önce iyicene tanımak istemiş. Aslında beş senedir İmamoğlu belediye başkanı, Kılıçdaroğlu parti genel başkanı. Beraber birçok etkinlikte bulundular. Daha 2014 yerel seçimlerinden önce CHP Beylikdüzü ilçe başkanlık binası açılışını yaptılar. Hatta, 2010 yılında yaptığım bir röportajda o zaman İmamoğlu; 'Sayın genel başkana çıkarak Beylikdüzü ilçe başkanlığını bana verin, dört yıl çalışayım. Size Beylikdüzü'nü kazandırırım dedim.' demişti ve 2014'de de bunu     başarmıştı.

Kim bilir belki bu defa da İstanbul için aynı talepte bulunmuştur. *** 2017'deki referandumda Kılıçdaroğlu'nun Trabzon mitinginde ben de İmamoğlu'nun daveti üzerine bu mitingde bulunmuş ve o zaman da bu ikiliyi çok samimi ve sıcak bulmuştum. Diğer belediye başkanları, milletvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu ile temas kurmaya çalışırken İmamoğlu en uzak köşede bulunmasına rağmen Kılıçdaroğlu dönerek kendisi ile iletişime geçiyordu. Derken bugüne geldik. Önce 24 Haziran seçim propagandaları devam ettiği günlerde Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde saatlerce bir arada bulundular. O zamanlar bu görüşme belki bazılarınca farklı şekilde lanse edilmeye çalışılsa da şimdi anlaşılıyor ki, Kılıçdaroğlu İmamoğlu'nun görev yaptığı sürede gerçekleştirdiği ihaleleri iincelemiş. Bazı yandaş medyaya yansıyan iddiaları incelemiş ve herhangi bir kusur görmediği için O'nun adını İstanbul adaylığı için iyicene     kafasına yerleştirmiş. AK Parti 22 Aralık'ta açıklıyor Sonuç olarak geldik bu güne. Edindiğimiz bilgilere göre AK Parti İstanbul adaylarını 22 Aralık Cumartesi günü açıklamak için spor salonunu tutmuş hazırlıklara başlamış.

Sanırım CHP'de İstanbul adaylarını Aralık ayı son haftası açıklar. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu adını resmen ilan etmeden her yönü ile onu inceleme ve tanıma yoluna gidiyor. Bakarsınız yarın kısa süreli bir kampta da buluşabilir bu ikili. Belli olmaz. Kahvaltıda ne konuştular? Peki CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da hazır bulunduğu ve İmamoğlu'nun oturduğu Beylikdüzü Bey Konakları Sitesi'nde gerçekleşen kahvaltıda ne konuşuldu dersiniz? Aslında kahvaltı öncesi haberim olmasına rağmen alana ne gittim ne de muhabir arkadaş yönlendirdim. Ajanstan arayan arkadaşlara da bu özel bir program ve evde buluşma bence gitmemenizde fayda var dedim. Buluşma sonrası Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu arayarak neler konuştunuz diye sordum. “Bu buluşmayı il başkanımız Canan Hanım ayarladı” diye söze başlayan İmamoğlu; 'Aslında annem, babam, kardeşlerim, eşim, çocuklarımın da katıldığı aile ortamında güzel bir kahvaltı yaptık. Siyaset hiç konuşmadık. Yaşam konuştuk. Türkiye'yi konuştuk. İstanbul'u konuştuk. Yerel seçimlere hiç ama hiç girmedik.' diye devam etti. Peki adaylığınız ne zaman açıklanır diye sorduğumda ise İmamoğlu'ndan şu cevabı aldım; 'Bakın ben olabildiğince kelimeleri tartarak seçiyorum. Daha önce hiçbir yerde ben İstanbul adayıyım veya aday adayıyım demedim. Ona parti yöneticilerimiz karar verecek. Bu bir İmamoğlu veya CHP meselesi değil. Memleket meselesidir. Önemli olan aday olmakta değildir. Mümkünse kazanacak aday olmak veya kazancak kişi olmaktır. Parti sevdamız, memleket sevdamız, halkımıza hizmet sevdamız bakalım bizleri nerelere taşıyacaktır.

Bütün bu çerçeveden baktığınızda, hepimiz için (partim, memleketim ve ben) herşeyin hayırlısı ne ise o olsun diyorum...' İmamoğlu terliksiz kaldı! Ekrem İmamoğlu'nun yıllar önce kendi yaptığı Beykonakları Sitesi'ndeki evinde gerçekleşen buluşmanın videosu bana ulaştığında çok sıcak bir ortam havası sezdim. Hatta evde bulunan herkes terlik (Kılıçdaroğlu'da terlik giymiş) giyerken, Ekrem bey terliksiz kalmış. Ya tercih etmemiş veya evde bulunan terlik sayısı yetersiz kalmış. İmamoğlu'nun annesi, babası, eşi (Dilek İmamoğlu), iki oğlu ve bir kız çocuğu, kız kardeşi ve eniştesi eşliğinde gerçekleşen buluşmaya, vesile olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu belli ki; 'İstanbul adaylarında yetki il başkanımızda' diyen Kılıçdaroğlu'nun bu sözü üzerine bazı programlar yapmış. Ve o programlardan birisi de bazı adaylar ile farklı buluşmalar sağlayıp tereddütleri ortadan kaldırmak. Süt mü, yoğurt mu? Yazımızın başlığında dedik ya; Kemal Kılıçdaroğlu belli ki sütten ağzı yanmış, yoğurdu üfleyerek yemeye çalışıyor, diye... Buradan anladığınız üzere 24 Haziran seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan ve daha sonra parti ile inanılmaz bir kavgaya tutuşan Muharrem İnce 'süt' oluyor. Yine hassas bir seçim olan 2019 yerel seçimlerinde İstanbul adaylığı için resmen ilan edilmek için gün sayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile daha sonra benzer sorunlar yaşamayalım diye 'yoğurt' oluyor.

Bakarsınız 2010 yılında; 'Sayın genel başkana çıkarak Beylikdüzü ilçe başkanlığını bana verin, dört yıl çalışayım. Size Beylikdüzü'nü kazandırırım' diyen ve sözünü tutan Ekrem İmamoğlu şimdi de benzer şeyi İstanbul için talep etmiştir ve sözünde duracaktır ne dersiniz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi