Aydın Yavuz

Aydın Yavuz

TERÖR BİTER Mİ?

TERÖR BİTER Mİ?

On binlerce cana mal olan PKK terörü 30 yıldır sürüyor? Bu örgüt üstüne siyasetçiler,aydınlar,yazarlar,akademisyenler 30 yıldır konuşuyor, yazıyor, ahkam kesiyor. Fakat kimse bu vahşi örgütün gücünü, silahını nereden aldığını, kime dayandığını ve nasıl çökertilebileceğini söylemiyor, söyleyemiyor. Koltuk korkusu,ikbal kaygısı ağır basıyor. Bu yüzden kimse fincancı katırlarını ürkütmek istemiyor.

Göbeğinden sermayeye bağlı sözde aydınların konuştukları tv’ler, yazdıkları gazeteler de terörün kaynağına inilmesini istemiyor. Terör uzmanı olduklarını söyleyenler,terörün arka planını ortaya koyamıyor. Bu durum, örgütün cinayetlerini tırmandırdığı günümüzde sürüyor.

PKK terörü üstüne havuzdan beslenen gazetelerdeki köşelerinde yazan, yandaş tv’lerde gece yarılarına dek kafa ütüleyen bu sözde analistler, ne oldukları belirsiz stratejistler, iktidara kul olmuş akademisyenler, siyasetçiler ve siyasetbilimciler yıllardır konuşuyorlar, yazıyorlar ama asla gerçeği söylemiyorlar. Sürekli konuştukları, her gün yazdıkları halde bir şey demiyorlar.

Örgütün kırsaldan kente nasıl indiğini,bombayı yola nasıl yerleştirdiğini ve  uzaktan kumandayla nasıl patlattığını uzun uzun anlatıyorlar ve böylece güya terör üstüne konuşmuş oluyorlar. Sadece kafa karıştırıyorlar. ”İşin ekonomik,siyasal,sosyal ve küresel boyutu da var” gibi örtülü, muğlak sözlerle konuyu gizliyorlar. O küresel boyutun içindeki emperyalistin adını asla söylemiyorlar. Örgütü kimin, niçin beslediğine Kandil’in neden yerle bir edilmediğine hiç değinemiyorlar. Emperyalizmi dize getirmeden ülkemizde terörün bitmeyeceğini söylemiyorlar.

Satılmış medyada konuşuyorlar, konuşturuluyorlar ama ne konuşacaklarını kendileri belirlemiyor. Bu sınırın dışına çıktıklarında üzerlerinin çizileceğini ve başlarına nelerin geleceğini kestiriyorlar. O tv’lede bir daha asla görünmeyeceklerini biliyorlar. Ergenekon ve Balyoz örnekleri gözlerinin önündeyken fincancı katırlarını ürkütmeyi göze alamıyorlar.

İşte ülkemizin; aydınımızın,yazarımızın-çizerimizin içinde bulunduğu durum bu. Oysa terörün kaynağına inilmeden,taşeron örgütü kimin, niçin beslediği ortaya konulmadan yani kral çıplak demeden terör bitmeyecektir. Bağımsız Türkiye’de terör olmayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aydın Yavuz Arşivi