İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

YAKLAŞAN SEÇİMİN AYAK SESLERİ

YAKLAŞAN SEÇİMİN AYAK SESLERİ

Son 12 yıldır bu ülkede olanları tek tek gözünüzün önüne getirin.Neler yaşandı neler yapıldı nasıl yapıldı.Neler satıldı neler alındı nerelere ne harcandı ülke siyasal ve ekonomik olarak nerdeydi nereye geldi.Dış borcumuz ne kadardı şimdi ne kadar.

Kimler kimlerle beraberdi kimler kimlerle neyi paylaştı kimler araya çıkarlar girince birbirine düşman oldu.Birlikte kumpas kurup TSK.etkisiz ve yetkisiz hale getirip cezaevlerine tıktı.

Kimler daha sonra kumpas ortaklığı bitince diğerini paralel ilan edip birlikte içeri tıktıklarını dışarı saldı.

Kimler12 yıl önce teslim aldıkları ülkenin doğusunda güneyinde ezilmiş bitmiş haldeki terör odaklarını bu gün muhatap alıp bölünmenin eşiğine getirdi ve halen onlarla pazarlık masasında.

Kim Cumhuriyet kurulduğundan bu güne kadar c.başkanlarının başbakanların namusuna onuruna terk edilmiş örtülü ödenekten geçmiştekilerin toplam harcadıklarının on-on beş katı devlet parasını harcadı.

Kim bu ülkede yüz yıldır dinini mezhebini etnik kökenini sorgulamadan barış içinde bir arada yaşayan kısmi bir terör tehdidi dışında birbirlerine karşıt olmayan insanları ayrıştırdı ötekileştirdi.

Kim oyuna girdiğinde önünde kurtlarını ayıkladığı peynir varken bu gün köşkler villalar yaptırdı dünyanın en zengin siyasetçilerinden biri oldu.

Kim Özal zamanında kurulan ve bu fakir milletin vergilerinden oluşan paralarla beslenen “fakir fukara fonundan” karşılanan kömür erzak dağıtarak kendi siyasi partisinin veya kendi cebinden çıkan paraymış gibi millete ulufe dağıtır gibi dağıtarak seçimlerde bunu oya dönüştürdü.

Kim yukarıda ki amaç için daha çok kömür çıkarmak adına devlete ait ocakları özelleştirip yandaşlara dağıttı ve kölelik ücretleriyle taşeronlara teslim etti.

Kim bu daha çok kömür çıkarıp daha çok dağıtarak daha çok oy almak hırsıyla köle gibi yerin binlerce metre altında çalışan işçilerin ölmesine sebep oldu.

Kim tüm devlet ihalelerini yandaşlara partidaşlara peşkeş çekti.

Kim ihale verdiği müteahhitlerin milletin ……koyduk sözünü duymazdan geldi.

Kim kasaları ayakkabı kutularını sıfırlamaları unutturmak için her gün farklı suni gündemler yarattı ve 28 yaşındaki İranlının önüne yatan bakanları çocuklarını asgari ücretli bir işçinin 10 yıllık maaşına denk gelecek değerde saatleri uçak yolculuklarını umre ziyaretleri yapanları görmezden geldi.

Kim her seçim döneminde bir din istismar aracı ortaya atarak gereksiz tartışmalar yapıp insanları dinle aldattı.

Kim önümüzdeki seçim için Amerika’yı yeniden Müslümanlara keşfettirdi.

Kim sıfır sorunla başladığı komşu ülkelerin hepsiyle düşman oldu.

Kim bir milyondan fazla Suriyeliyi ülkeye doldurdu.

Kim işçisinden memurundan emeklisinden esirgediği paraları Suriyelilere yedirdi.

Seçim kazandıran biricik rahibe örtüsünün gündemden düşmesinden sonra bu seçimde kullanmak üzere yeni din imanla insanları kandırma araçları bulma peşinde. Saymaya rakamlar yetmediğine göre gerisini siz sıralayın. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İlyas Öztekin Arşivi