Kamuran Akdemir

Kamuran Akdemir

YAŞAM KOÇU

YAŞAM KOÇU

 Siyah mini şortu, askılı beyaz badisi, spor ayakabıları ve elinde bir su şişesi ile gezen, daha bakarken içinizi ferahlatan, sade, yalın bir genç bayan…
        Kulaklığında her daim ışık arayan, yol arayan ya da sadece rahatlamaya çalışan hiç tanımadığı görmediği yabancılar. Onlar anlatıyor, yaşam koçumuz önce dinliyor sonra yol gösteriyor.
Düşüncesi bile harkulade… Hiç tanımadığınız, yüzünü bile görmediğiniz bir yabancıya içinizi rahat rahat açıyorsunuz. Ne varsa içinizde… Yargılanmadan, eleştirilmeden, size kızılmayacağını ya da yadırganmayacağınızı bilerek içinizi açıp ferahlıyorsunuz. 
Nedir yaşam koçu? Kimdir? 
       Öncelikle, evrende ki enerjiyi olumlu kullanmanı ve geçmişte edinilmiş, öğrenilmiş çaresizleklerinle nasıl başa çıkabilğeceğini ve önsezilerini nasıl doğru kullanman gerektiğini anlatıyor. Aklında yaptığın yanlış kodlamalardan sıyrılmanı sağlıyor. Düşünce gücü ile aslında bir çok şeyin gerçekleştirilebileceğine farkındalık kazandırıyor. Kendinle yüzleşmeni ve affetmeni sağlıyor. Biz insanlar beynimize hep yanlış ve kötü mesajlar vermeye bayılırız. O, bunların önüne bir barikat kurup hayatımızı ve beynimizi kontrol etmemizi de sağlıyor.
      Olayın en güzeli herkesin kendini düşündüğü bencil bir çağda yaşarken, arkadaşlarının sıkılıp, dostlarının kaçtığı bir dönemde, telefonun ucunda cıvıl cıvıl sesiyle bir yabancı sizi dinliyor. Yüzünü görmüyorsunuz, yüzünüzü görmüyor ama sesi uzaklardan tıpkı bir ilaç gibi geliyor. Siz onun sadece adını biliyor, söyledikerini duyuyorsunuz. O sizin dertlerinizi sizden alıp kendi sırtına yüklüyor. Telefon kapandığında siz rahatlarken o da sizden aldıklarını bir kaydırakdan bırakır gibi usulca atıyor sırtından. Dertler yok oluveriyor, bir yabancının sesi, enerjisi ile…
Denemeye değer…
     Ben anladım ve gördüm ki herkesin bir yaşam koçuna ihtiyacı vardır. Belki farkındadır, belki değildir ama bir gerçek var ki, arkadaşından, annenden, kız kardeşinden aldığın belki doğru, belki yanlış fikirlerle kafanı karıştırmaktansa, bu işin eğitimini almış birinden çok daha objektif ve yalın bakarak ve doru yönlendirilerek hareket etmek daha mantıklı. 
Bir yaşam koçu edinin ve gidin peşinden, asla kaybolmazsınız.
Yaşam koçumuz: Deniz bu iş için büyük önerim olur. Denemek isteyenler benim aracılığım ile kendisine kolayca ulaşabilirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kamuran Akdemir Arşivi