1 TONLUK TONBALIĞI!

1 TONLUK TONBALIĞI!
Çanakkale açıklarında tam 1 ton ağırlığında ton balığı yakalandı. Beylikdüzü Yeşilvadi’deki Balıkçı Kenan Tesisleri’nde dün sergilenmeye başlanan ton balığı, devasa büyüklüğüyle görenleri hayrete düşürdü.
Ege Denizi’nden sardalya sürülerinin peşine takılarak Çanakkale Boğazı’na geldiği sanılan tam 1 ton ağırlığında, 3 metre 20 santim boyundaki tonbalığı balıkçılar tarafından yakalandı. Dün, İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan’ın Beylikdüzü Yeşilvadi’deki tesislerinde görücüye çıkan ton balığı vatandaşlar için de hatıra fotoğrafı çektirmek için fırsat oldu. Devasa büyüklüğüyle görenleri büyüleyen ton balığının sabaha karşı yakalanarak İstanbul’a getirildiğini söyleyen balıkçı Kenan tesisleri’nin sahibi Kenan Balcı, “Bu mevsimde sardalya bolluğu var. Ton balığının sardalya sürülerinin peşine takılarak boğaza gelmiş olabileceğini sanıyoruz. Balığın tekneden indirilişinde de, tesislerimize getirilişinde de büyük bir uğraş verdik” dedi.
 
Ton balığı olarak bilinen orkinosun özellikle Uzakdoğu ülkelerinden Japonya’da satış fiyatının 80 ile 100 Türk Lirasına tekabül ettiğini ancak bulunması güç bir balık olduğunu söyleyen Balıkçı Kenan Balcı, “Ülkemizde bu balık tüketiciler tarafından çok bilinmiyor. Ama Uzakdoğu ülkelerinde büyük bir rağbet görüyor. Genellikle ihracatı yapılan orkinos balığının tadını vatandaşlarımızın da bilmesi için yarın itibariyle kilosunu 10 liradan satacağız. Bu bir kereye mahsus bir durum olacak. Yeter ki vatandaşımız içinde hormon ya da katkı maddesi olmayan en doğal ve sağlıklı besin maddesi balığı iyi tanısın” diye konuştu. Kenan Balcı, 1 ton ağırlığındaki balığın boyunu kameralar karşısında metre ile ölçerek boyunun 3 metre 20 santim gelmesine dikkati çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.