52. YOĞURT FESTİVALİNE RENKLİ GALA YEMEĞİ

52. YOĞURT FESTİVALİNE RENKLİ GALA YEMEĞİ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 52. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali için Silivri’ye gelen yabancı misafirler ile ilçe protokol üyelerini Garden Restoran’da düzenlediği gala yemeğinde ağırladı.
52. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali’nin ikinci gününde Filistin, Yunanistan, Litvanya, İtalya, Endonezya, Belçika, Rusya, Sırbistan, KKTC, Bulgaristan ve Makedonya’dan gelen misafirler ile birlikte görkemli bir gala yemeği gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ev sahipliğinde, Garden Restoran’da gerçekleşen geceye; CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, CHP İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Uluslararası Folklor Örgütleri Konseyi (CIOFF) Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul, Silivri Belediye Başkan Yardımcıları, oda başkanları, sivil toplum ve kamu kurumu temsilcileri, spor kulübü başkanları, muhtarlar ve iş adamları ile basın mensupları katıldı. Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer ve Vatan Gazetesi Yazarı Can Ataklı da 52. Yoğurt Festivali’nin gala yemeğine katıldı.
 
IŞIKLAR; "YEREL DEĞERLERİN MARKALAŞTIRILMASI ULVİ BİR GÖREV”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gala yemeğinde gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; "Bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan çok değerli dostlarımız hepiniz hoş geldiniz. Bu yıl 52. Sini kutluyoruz. İlk yıl hangi inanç ve duygularla başlatıldıysa bugün de aynı duygu ve inançtayız. 81 ilden hemşerisiyle huzuru simgeleyen, 2000 yıldır taşıdığı gelenekleriyle göreneklerini yaşatma çabası taşıyan bir ilçeyiz. Orta Asya’dan buraya kadar getirdiğimiz, atın heybesinde yumruk gibi olan Bizans’la karşılaştığında şekil değiştirerek bugüne kadar gelen yoğurt, geçmiş hafızayı çok güzel anlatan bir örnektir. Yoğurt ulusal kimliğimizin, üç semavi dinle bir arada huzur içinde, barış içinde yüz yıllardır yaşayan bir kültürün simgesidir. Silivri bu gün yoğurdu ile yeteri kadar tanınmıyorsa bunun eksiğini gidermek için, bu açığını kapatmak için ve bu detayı bütün ülkemize ve dünyaya tanıtmak için festivalimizi yapıyoruz. Silivri bu coğrafi güzelliklerin yanı sıra insan sıcaklığını, demokrasiye olan bağlılığını, hoş görüsünü, açık toplum yapısını koruyan onu yarınlara umutla, sevgi ile taşımaya çalışan sıcak insanların ilçesidir. Bu sıcaklığı festivalde fazlasıyla göreceksiniz. Festivalimizde Mahalle Evlerindeki kadınlarımızın, bir yıl boyunca emeklerini vererek harcadığı zamanların sunuşunu hep birlikte izleyeceğiz. Festival sadece bir müzikten, eğlenceden ibaret değil. İnsan sıcaklığının, hoş görünün, barışın, huzurun simgesi haline gelecek. Yoğurt festivalimizin bundan sonra da aynı amaçlarla, aynı duygularla sonsuza kadar sürmesi dileği ile hepinize sevgilerimi sunuyorum.”
 
EKİPLER GÖSTERİLERİYLE GECEYE RENK KATTI

Gecede festivale katılan tüm ekipler, 5’er dakikalık yöresel halk dansları
performansı sergiledi. Renkli kostümleriyle dikkat çekerek, geceye renk katan ekipler arasında özellikle Endonezya’dan gelen ekibin dans gösterisi büyük alkış aldı. Gecede sahne alan Türk ekipleri Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Halk Oyunları Ekibi, Silivri Belediyesi Ahenk Sanat Kulübü, Silivri Turizm Kültür Derneği ve Elit Dans Grubu’nun dans gösterileri de yabancı grupların ve diğer misafirlerin beğenisini topladı.
 
KARŞILIKLI HEDİYELER VERİLDİ

Ekip liderleri gerçekleşen gösterilerinin ardından, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a ülkelerinden getirdikleri yöresel hediyeleri takdim etti. Kendisine ülkeleri tanıtan hediyeler takdim edilen Başkan Işıklar, tüm ekiplere eski yoğurt satıcılarını simgeleyen Yoğurtçu Heykeli hediye etti. Gecenin sonunda tüm konuklar birlikte dans ederek festivalin açılışını kutladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.