'Alo Adana'dayım'

'Alo Adana'dayım'
Sanal arkadaşlığın bu kadar ileriye gideceğini tahmin etmemişti

 KOCAELİ'ndeki ailesiyle kavga edip, özgürlüğünün kısıtlandığını düşünerek evi terk eden 14 yaşındaki C.H.'nin 'özgür kız' hayali, Adana'da otogarda son buldu. C.H.'nin internette soysal paylaşım sitesinde tanıştığı erkek arkadaşı A.K.'nin duyarlılığı sayesinde, küçük kız polis tarafından koruma altına alındı.

Elektrik malzemeleri satan bir firmada çalışan A.K., bir ay kadar önce sosyal paylaşım sitesinde önce C.H. ile tanışıp arkadaş oldu. Sanal arkadaşlıklarını chat ve mail ortamında sürdüren C.H., önceki gün ailesiyle tartışıp, evi terk etme kararı aldı. Sırt çantasına doldurduğu bir kaç parça eşyayı yanına alan C.H. Kocaeli'nden otobüse binip, Adana'ya geldi.

Otogarda otobüsten inen C.H. cep telefonundan sohbet arkadaşı A.K.'yi arayıp, "Adana'ya geldim, otogarda seni bekliyorum" dedi. Sanal başlayan arkadaşlığın bu kadar ileriye gideceğini tahmin etmeyen A.K., küçük kızın "Adana'dayım" demesi üzerine şaşırdı.

A.K. polisi aradı, durumu anlatıp, yardım istedi. Gencin ihbarı üzerine harekete geçen polis, C.H.'yı otogarda bulup, korumaya aldı.

Rahat tavırlarıyla dikkat çeken C.H. götürüldüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nde "Ailem bana çok kötü davranıyordu. Sürekli kavga ediyorduk. Özgürlüğümü kısıtlıyorlardı. Ben de sevdiğim gence kaçtım" diye yakındı.

Bir ay önce tanıştığı C.H. ile aralarında duygusal bir yakınlık olmadığını söyleyen A.K. ise "Hem onun, hem de kendi başımın derde girmesini istemediğim için polisten yardım istedim. O sadece arkadaşım" diye konuştu.

Bir gün Kayıp Şahıslar Bürosu'nda misafir edilen C.H., Kocaeli'nden gelen babasına teslim edilerek memleketine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum