Ankara'da banliyö seferlerine devam kararı

Ankara'da banliyö seferlerine devam kararı
TCDD, Başkent Ankara'da Başkentray projesi kapsamında demiryolu yapım çalışmaları nedeniyle banliyö trenlerinin seferlerine ara verme kararını, ikinci bir emre kadar durdurdu.

TCDD Genel Müdürlüğü, Başkent Ankara'da, Sincan-Kayaş hattında çalışan banliyö trenlerin çalıştığı demiryolu hattında Başkentray projesi kapsamında ilave demiryolu yapım ve yol yenileme çalışmaları nedeniyle, 4 Temmuz Pazartesi gününden itibaren en az üç ay süreyle ara verme kararını ikinci bir emre kadar durdurdu.

Ankara'da Banliyö tren seferleri bugünden itibaren daha sonra açıklanacak bir tarihe kadar devam edecek.

Sincan-Ankara arasındaki demiryolları hattının Ankararay ve Ankara Metrosu seviyesine çıkarılması amacıyla yapılacak çalışmalar nedeniyle işlerine trenle gidip gelen Başkentlilerin mağdur olmamaları için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından sözkonusu güzergahları ilave Belediye otobüsleri sefere koyma kararı almıştı.

BAŞKENTRAY PROJESİ HAYATA GEÇERSE

Başkentray projesi kapsamında geçen yıl yeni banliyö tren dizilerinin sefere başlamasıyla Kayaş-Sincan hattı Marmaray Projesine benzeyecek ve Ankara'da 2 banliyö 2 hızlı tren hattı olacak. 140 milyon dolara alınacak banliyö tren setleri modern teknolojiye göre imal edildi. Türkiye'de ilk defa metro kalitesinde banliyö sisteminin bu projeyle realize edilecek. Vagonlarda klima, otomatik kapı, kamera, anons ve görsel yayın sistemi gibi teknik özellikler bulunuyor.

32 adet banliyö setinin hizmete girmesiyle Sincan-Kayaş hattında 05.00-00.30 saatleri arasında yolcu yoğunluğunun olduğu pik saatlerde karşılıklı 6 dakikada bir, diğer saatlerde karşılıklı 10 dakikada bir olmak üzere günlük 264 sefer düzenlenmesi planlanıyor. Böylece günlük 303 bin 278 kişi taşıma kapasitesi sağlanacak.

BAŞKENTRAY PROJESİ

Ankara-Eskişehir arasındaki Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başlamasıyla tren seferlerinde yaşanan yoğunluğu dikkate alan TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara-Sincan arasına yeni bir konvansiyonel hat inşa etme kararı aldı. Buna göre, mevcut hattın kuzeyine saatte 140 kilometre işletme hızıyla yüksek standartlı olarak inşa edilmesi planlanan 24 kilometre uzunluğundaki demiryolu hattında yüksek hızlı trenler de sefer yapacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.