ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİN!

ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİN!
Son günlerde sokak hayvanlarıyla ilgili Belediye Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nün çalışmalarına yönelik kamuoyunda yer alan iddialar üzerine Silivri Belediyesinden açıklama yapılarak; "Asılsız iddialara itibar etmeyin" uyarısında bulunuldu.
Silivri Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
"Kurumumuz tarafından 30 bin sokak hayvanının öldürüldüğüne dair iddialar, basında ve sosyal medyada yer bulan çirkin iftiralar asla gerçeği yansıtmamaktadır.

İlçemizde veteriner kliniklerinde ve kurumumuzun hayvan rehabilitasyon merkezinde tedavi sonrası yaşatılamayan, vatandaşlarımız tarafından gelen ihbarlar doğrultusunda yol kenarlarında kaza geçirmiş, can vermiş tüm sokak hayvanlarımız, belediyemize ait Hayvan Mezarlığı’na gömülmektedir.

Sosyal medyada üzeri toprakla kapatılmadan hemen önce art niyetli kişi yada kişilerce kayıt altına alınarak, belediyenin hayvan katliamı yaptığına dair yayın yapanlar hakkında gerekli yasal işlemler 13.03.2019 tarihi itibariyle başlatılmıştır.  
Gömülme işlemi, 5199 sayılı kanununun 13. Maddesi ile düzenlenen yasa ve yönetmeliğe uygun şekilde ilçenin Hayvan Mezarlığı’nda gerçekleştirilmektedir. 

Belediyemiz Trakya’da ki ilçeler arasında en büyük Hayvan Yoğun Bakım Ünitesi’ne sahip belediyedir. Can dostlarımız konusunda çalışmalarını titizlikle sürdüren belediyemiz, Sayın Başkanımız Özcan Işıklar’ın önderliğinde ilçemizde aktif olarak hizmet veren iki ayrı hayvan koruma derneği ile bir ilki gerçekleştirerek işbirliği protokolü imza altına almıştır.

Seçim sürecinde hayvanseverleri kurumumuza ve başkanımıza yönelik asılsız iddialarla karşı karşı getirmek isteyen kişi/kişilere itibar etmemenizi diliyor, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da can dostlarımız için aynı hassasiyetle çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla sunuyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.