Avrupa Yakası'nın Yeni Metro Hattı

Avrupa Yakası'nın Yeni Metro Hattı
İstanbul Avrupa Yakası'nın yeni metro projesi olan Bağcılar – Başakşehir - Olimpiyatköy hattı, bölgedeki emlak fiyatlarını hareketlendirdi. Küçükçekmece'de satılık daire fiyatları yüzde 38, Bağcılar'da kiralık daire fiyatları yüzde 23 arttı.
Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com verileri, İstanbul'da faaliyete geçen Bağcılar – Başakşehir - Olimpiyatköy metro hattı güzergahındaki semtlerde bulunan satılık ve kiralık daire fiyatlarındaki değişime ışık tuttu. 

Küçükçekmece'de satılık daire fiyatları yüzde 38 arttı

sahibinden.com verilerine göre satılık daire fiyatlarında en yüksek artış Küçükçekmece'de gerçekleşti. İlçede 2012'de 185 bin TL olan ortalama satılık daire fiyatı, 2013'de yüzde 38 artarak 255 bin TL bin TL'ye ulaştı. Küçükçekmece'yi, yüzde 19'luk artış oranıyla Bağcılar'ın takip ettiği kaydedildi. 

Kiralık tercihinde Bağcılar yeni gözde!

Kiralık daire sayısının 2012 yılına oranla yüzde 60 gibi büyük bir artış gösterdiği Bağcılar'da yer alan kiralık emlak fiyatı ise yüzde 23 oranında yükselerek ortalama 800 TL'ye ulaştı. Kiralık daire fiyatlarında yüzde 22'lik bir artış gözlenen Küçükçekmece ise ortalama 1000 TL'yi bulan kira bedeli ile metro güzergahının en pahalı ilçesi oldu. 

Kiralık daire sayısında yüzde 47'lik artış gözlenen bir diğer semt Esenler' de ise kiralık daire fiyatlarında yüzde 14 oranında artış kaydedilirken, metro güzergahının bir diğer semti Başakşehir'de kiralar yüzde 6 oranında arttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.