Bakan Koca'nın müjdesi umutları yeşertti! 'Şimdiye kadarki en güzel haber'

Bakan Koca'nın müjdesi umutları yeşertti! 'Şimdiye kadarki en güzel haber'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurduğu BioNTech ile yapılan 120 milyon doz aşı anlaşması umutları yeniden yeşertti. Bilim insanları koronavirüsle mücadelede yaşanan bu gelişmeyi değerlendirdi.


 

Son Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin ile kameraların karşısına geçmişti. Bakan Koca, BioNTech'le 120 milyon dozluk anlaşma imzalandığını ve bu imzaların atılmasında Şahin'in katkıları olduğunu belirtmişti.

"ŞİMDİYE KADARKİ EN MÜJDELİ HABER"
Bu gelişme her kesimde umut yarattı. Hürriyet'ten Meltem Özgenç'e konuşan bilim insanları bu gelişmeyi değerlendirdi. Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, 120 milyon doz aşının koronavirüs sürecinde duyulan en müjdeli haber olduğunu ve tünelin ucundaki ışığın daha yakın olduğunu belirtti. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Akova ise böyle bir aşılamanın Türkiye'yi oldukça rahatlatacağını ifade etti.

TÜRKİYE’Yİ ÇOK RAHATLATIR

Prof. Dr. Murat Akova: Söylenen 120 milyon doz gelirse, tabii ki çok sevindirici bir durum diyebiliriz. 120 milyon doz 60 milyon insanın aşılanması demek. Bu da Türkiye nüfusunun yüzde 70’ten fazlası ediyor.

Böyle bir aşılama Türkiye’yi oldukça rahatlatır. Bu miktardaki aşı ile ABD’nin yaptığı gibi 12 yaş üstü genç yetişkin çağındakilere de aşı uygulama stratejisi gerekebilir.

Aşı karşıtlığını engellemek için ise toplumu aydınlatma konusunda geniş bir bilgilendirmeye ihtiyaç duyulacak. Toplumda sözünü dinletecek isimlerle doğru bir bilgilendirme yapılması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.