Bayramınız ‘BAYRAM’ olsun

Bayramınız ‘BAYRAM’ olsun
Ramazan ayı bitiyor. Ramazan ayının sonuna gelinirken tüm İslam alemi ile birlikte Ramazan Bayramı'nı karşılamaya hazırlanan Türkiye'de özellikle şehirlerarası yollardaki tedbirler artırılıyor, bayramın huzurlu bir şekilde geçirilmesi için de başta İstanb

İşte bölgemizde bayramlaşma programları:

Büyükçekmece Kaymakamlığı: 7 Ağustos 2013 Çarşamba, saat: 12.00-13.00 arası ilçe kaymakamlığında.

Büyükçekmece Belediyesi: 8 Ağustos Perşembe saat:  11.00 – 13.00 arası yeni belediye binasında.

Silivri Kaymakamlığı: 8 Ağustos Perşembe saat:  11.00 – 13.00arası Silivri Öğretmen Evi’nde.

Silivri Belediyesi: 8 Ağustos Perşembe saat:  13.00 – 15.00 arası belediye binasında. Bayramın üç günü boyunca STK temsilcileri ziyaretleri.

Çatalca Kaymakamlığı: 8 Ağustos Perşembe saat: 13.30 – 14.00 arası kaymakamlık binasında.

Çatalca Belediye Başkanlığı - Başkan Cem Kara: Her zaman olduğu gibi bu bayramda ayaklarım yara olana kadar, gücüm yettiği kadar yurttaşlarımızı dolaşıp, bayramlaşacağım.


LİDERLERİN BAYRAM PROGRAMI

Ramazan Bayramı'nı yaklaşırken liderlerin bayram programları da belli olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan bayram boyunca İstanbul'da olacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bayramı memleketi Tunceli'de karşılayacak. Bayramın birinci ve ikinci gününü Tunceli'de geçirecek olan Kılıçdaroğlu'nun bayramın son günü ise Sivas'a bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor. 

Bayramda Ankara'da olacak olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bayramın ikinci günü parti genel merkezindeki bayramlaşmaya katılması bekleniyor. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bayramda Diyarbakır'da olması tahmin ediliyor. 


BELEDİYELERİMZ BAYRAMI'A HAZIR


Vatandaşların Ramazan Bayramı'nı huzur ve sükunet içerisinde geçirmelerini sağlamak için belediyelerimiz hazırlıklarını tamamladı. Arife gününden itibaren yoğunluk yaşanması beklenen mezarlıklar, ana arterler ile alışveriş mekanlarında zabıta kontrol ve denetimleri artırılacak. İstanbullular, 3 gün sürecek Ramazan Bayramı boyunca ulaşımdan yüzde 50 indirimli faydalanacak. İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, Taksim-Kabataş füniküleri ve şehir hatları vapurları ile birlikte ayrıca, İstanbul Otobüs A.Ş. ve özel halk otobüsleri de yüzde 50 indirimli hizmet verecek. İETT'nin arefe ve Bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak otobüs sefer sayısını artıracak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için gereken bütün tedbirleri de alacak. 


BAYRAMDA OTOYOLLAR ÜCRETSİZ

Ramazan Bayramı süresince otoyol ve boğaz köprülerinden geçişler de ücretsiz olacak. 

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla, 7 Ağustos Çarşamba günü saat 00.00'dan başlayarak 12 Ağustos 2013 Pazartesi günü saat 07.00'a kadar otoyollar ve boğaz köprülerinden yararlananlardan ücret alınmayacak. 


DİREKSİYON BAŞINA YORGUN OTURMAYIN

Bayramlarda yollarda sıkışıklığın ve kaza riskinin artması nedeniyle, sürücülerin daha dikkatli olmaları gerekirken, seyahat öncesi araçların tüm bakım ve kontrolünün yaptırılması gerektiğini kaydeden yetkililer, bayramda yola çıkacaklara şu uyarılarda bulunuyor: 

"-Yola çıkmadan önce uykunuzu iyice alın, direksiyon başına yorgun oturmayın. 

-Taşıta biner binmez emniyet kemerinizi takın ve ancak aracı terk edeceğiniz zaman çözün. 

-Araçtaki diğer kişilerle konuşurken dahi gözünüzü yoldan ayırmayın.

-Hem iki yönlü, hem bölünmüş yollarda sadece sağ şeritten gidin. Ancak önünüzdeki aracı geçmek için şerit değiştirin. 

-Hız limitlerini aşmayın. Hız arttıkça görüş alanı daralır, tehlike anında gereken önlem zamanında alınamaz ve kaza olur. Hızlı giderken kaza yaparsanız, kazanın şiddeti de artar ve ölümlere neden olur. Önünüzdeki yavaş araçları yol şartlarından emin olmadıkça acele hareketlerle geçmeyin. 

-Cep telefonunuzla direksiyon başında kesinlikle konuşmayın. Kulaklık ya da araç kiti de kullanmayın. 

-En az 2 saatte bir 5 dakika mola verin. Direksiyon kullanırken yavaşlayan kan dolaşımını hızlandırmak için mola esnasında muhakkak araçtan inip, hareket edin. 

-Türkiye başta gelen kaza nedeni "arkadan çarpma'dır. Bu yüzden önünüzdeki araca fazla yaklaşmayın. 

-Diğer sürücülerin yanlış, sorumsuz ve hatta saygısız hareketlerine kızmayın, sinirlenmeyin, hırslanmayın. 

-Sizin için önemli olan trafik polisinin denetimi değil, kendi kendinizi denetlemeniz ve kendinize saygınızdır."


DİĞER HAZIRLIKLAR

Türkiye genelinde zabıta yetkilileri alışveriş mekanlarında kontrol ve denetimleri arttıracak. Bayramda ziyaretlerin sıklaştığı mezarlıkları vatandaşların rahat bir şekilde ziyaret edebilmeleri için gerekli önlemler alınacak. 

Ayrıca son aylarda Türkiye genelinde sık sık yaşanan orman yangınlarına karşı da yetkililer vatandaşlar uyarıyor. Havaların sıcak geçeceği bayram süresince piknik alanlarına akın etmesi beklenen vatandaşlardan orman yangınlarına sebep olmamaları için yaktıkları ateşleri söndürdüklerinden emin olmadan piknik alanını terk etmemeleri istendi. Yetkililer vatandaşlara ayrıca büyük-küçük herkesin göletlerden ve baraj göllerinden uzak durmaları gerektiği uyarısında da bulundu. 

BESLENME ALIŞKANLIĞINA DİKKAT


Ayrıca Ramazan ayı içerisinde bozulan beslenme alışkanlıklarının, Ramazan ayı sonrasında yavaş yavaş geri kazanılması konusunda uzmanlar dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.