Belediye Suriyelileri unutmadı

Belediye Suriyelileri unutmadı
Kış mevsimin en çetin hava koşullarının yaşlandığı şu günlerde ilçede yaşayan Suriyelileri unutmayan Büyükçekmece Belediyesi, Suriyelilere kışlık giyecek ve yakacak yardımı yaptı.

Kötü hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli yardımlar yapan Büyükçekmece Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü, ilçede yaşayan Suriyelilere de yardım elini uzattı.

 

Soğuk havada mağdur edilmediler

 

İlçede ikamet eden Suriyelilerin adreslerini daha önceden tespit eden Büyükçekmece Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekipleri, zaman zaman bu aileleri evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit edip, yardımlarda bulunuyor. Havanın mevsim normallerinin altında soğuması ve yoğun kar yağışı nedeniyle Suriyelilerin mağdur olmaması için harekete geçen Büyükçekmece Belediyesi,  çeşitli yardımlarda bulundu. Suriye ailelerin çocuklarına mont, kışlık bot ve kazak yardımı yapan belediye ayrıca bebekler içinde bebek bezi yardımında bulundu. Suriyelilere gıda ve kömür yardımında da  bulunan Büyükçekmece Belediyesi, bunun dışında  Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne yoğun şekilde  müracaat eden Suriyelerin de taleplerini karşılıyor.

 

"Öncelikli insanlık görevimizdir"

 

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin çok zor durumda olduklarını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Ayrım gözetmeksizin dünyanın neresinde olursa olsun eğer bir canlı yardıma muhtaç ise ona yardım elimizi uzatmak öncelikli insanlık görevimizidir. Bu anlayış çerçevesinde Büyükçekmece Belediyesi sınırlarında yaşayan Suriyeli kardeşlerimize belediyemizin imkanları doğrultusunda yardım eli uzatıyoruz. Özellikle ağırlaşan olumsuz hava koşullarında Suriyeli kardeşlerimizin mağdur edilmemesi için harekete geçtik. Isınma ve yiyecek gibi temel ihtiyaçlarını giderildi. Ayrıca Halkla İlişkiler Müdürlüğümüze  müracaat eden Suriyelilerin de ihtiyaçlarını tespit edilerek, gereken yardımlar yapılmaktadır" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.