Benli: Engelleri birlikte aşacağız

Benli: Engelleri birlikte aşacağız
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, 3 Aralık nedeniyle açıklama yaptı.
 Avcılar Belediye Başkanı Dr Handan Toprak Benli, 3 Aralık tarihinin “Dünya Engelliler Günü” olarak kutlandığını anımsatarak, “dezavantajlı gruplar” arasında nitelendirdiği engelliler için Belediye bünyesinde başlatılan projelere değindi.
“İlçemiz sınırları içinde yaşayan engelli insanlarımıza Sosyal Belediyecilik anlayışı çerçevesinde; Avcılar’da yaşayan engelli hemşehrilerimizin sosyal hayata katılmaları noktasında çalışmalarımız artarak sürecektir“ diyen Başkan Dr.Toprak Benli, Avcılar’da yaşayan engelliler için Avcılar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelli Koordine Merkezi’nin çalışmaları hakkında şu bilgiyi verdi:
ULAŞIM ENGELİ ARTIK YOK!

*Sağlık, eğitim, rehabilitasyon, istihdam, hukuki haklar konusunda danışmanlık hizmeti yapılmaktadır. Gündelik yaşamlarını kolaylaştıracak sosyal yaşama uyumlarını sağlayacak üretim sürecine dahil olmalarının önünü açacak çeşitli faaliyetler yürütülmektedir.
*Avcılar Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü ’nün hizmetleri doğrultusunda, Avcılar’da yaşayan engelli çocuklar ve gençlerin, her gün ücretsiz servis imkanı ile rehabilitasyon merkezleri ile spor tesislerine ulaştırılması sağlanmaktadır. Ayrıca engelli çocukların eğitim kurumlarındaki sınavlara katılmaları için de servis imkanı sunulmaktadır.
ENGELLİLERE EVDE BAKIM HİZMETİ

* Engelli vatandaşlarımıza evde bakım hizmeti sunulmaktadır. Yine evde traş hizmeti verilmektedir. Engelli vatandaşların Belediye ambulansı ile hastaneye sevki sağlanmaktadır.
*İhtiyaç sahibi olan engelli vatandaşlarımıza her türlü (gıda, ilaç, mobilya, vs) yardım eli uzatılmaktadır.
*Engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye dağıtılması yönündeki çalışmalarımız sürmektedir. Beyaz baston ve işitme cihazı başta olmak üzere medikal cihaz ve gereçlerin dağıtımı yapılmaktadır.
* Belediye ana binadan başlayarak merkez cadde üzerinde görme engelliler için oluşturulan sarı şeritlerin yapım çalışmaları devam etmektedir.
 ENGELLİ İLETİŞİM HATTI VE KONUK EVİ PROJELERİ 2015’TE

* “Engelli ve yaşlılar için hazırlanan Konuk Evi önümüzdeki yıl hizmete giriyor. Kadınlar bakmakla yükümlü olduğu yaşlı ve engellisini Belediyemize emanet ederek işe gidebilecek.
* İşitme engelli vatandaşlarımız için, Türk Telekom ile işbirliği yaparak, “Engelli İletişim Hattı”nı kuruyoruz. Engelli vatandaşımız, verilecek kodu tuşlayarak Belediyemize mesaj bırakarak Bize kolayca ulaşacak.
* Görme engelli vatandaşlarımız için de “trafik ışıklarında sesli geçiş” uygulaması başlatılacak. İletişim ve ulaşımda engeli ortadan kaldıracak bu iki hizmetimiz de 2015’te başlatılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.