Beş Çocuğu Karaciğer Yetmezliğinden Öldü

Beş Çocuğu Karaciğer Yetmezliğinden Öldü
Başakşehir’de yaşayan inşaat işçisi Mehmet Kılıç, 9 çocuğundan 5’ini karaciğer yetmezliğinden kaybetti.
Başakşehir’de yaşayan inşaat işçisi Mehmet Kılıç, 9 çocuğundan 5’ini karaciğer yetmezliğinden kaybetti. Yaşayan 4 çocuğu da aynı hastalığa yakalandı. Hasta yatağından yardımseverlere seslenen ailenin en büyük oğlu Erhan Kılıç, “Hepimiz öleceğiz sonunda ama doktorlar ‘yatağa düşersen daha kötü olursun’ diyor. Artık gücüm kalmadı. Devletimizden, zenginlerimizden yardımsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyorum.” dedi.

Mehmet Kılıç, halk arasında ‘karaciğer yetmezliği’ olarak bilinen ve genetik olan Wilson hastalığına yakalanan 5 çocuğunu kaybetti. Hayatta olan biri engelli 4 çocuğunun da aynı hastalığa yakalandığını belirten Kılıç, acil karaciğer nakli olmazsa en büyük oğlunu da kaybedeceğini belirtti. Kılıç, çocuklarını kurtarabilmek için devletten ve hayırseverlerden yardım bekliyor. Hasta yatağında hayırseverlere seslenen Erhan Kılıç da “Hepimiz öleceğiz sonunda ama doktorlar ‘yatağa düşersen daha kötü olursun’ diyor. Artık gücüm kalmadı. Devletimizden, zenginlerimizden yardımsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyorum.” dedi.

Ağrılı 60 yaşındaki Mehmet Kılıç’ın 9 çocuğu dünyaya geldi. Kılıç, 5 çocuğunu geçtiğimiz yıllarda halk arasında ‘karaciğer yetmezliği’ olarak da bilinen Wilson hastalığına kurban verdi. 23 yaşındaki Erhan da aynı hastalıktan Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorlar, acil karaciğer nakli yapılmazsa Erhan’ın hayatını kaybedeceğini belirtti.

Mehmet Kılıç’ın 2 çocuğu daha aynı hastalıktan muzdarip. Bir kızı ise görme engelli. Gündüzleri hastanede oğlunun yanında geçiren acılı baba, geceleri ise inşaat bekçiliği yapıyor. Maddi durumunun kötü olduğunu belirten Kılıç, oğlunun kurtarılması için hayırseverlerden ve devletten yardım bekliyor. 

‘ARTIK GÜCÜM KALMADI’

Hasta yatağında Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Erhan Kılıç, “Doktorlar ‘acil nakil yapılmazsa öleceksin’ dedi. Benim karaciğerim bitmek üzere. Akrabalardan verecek kimse yok. Devletimizden, vatansevere vatandaşlardan acil karaciğer bekliyorum. İnşallah yakında çıkacağını umut ediyorum. İyileşmek istiyorum. Yaşım genç olduğu için… Hepimiz öleceğiz sonunda ama Hocalar ‘yatağa düşersen daha kötü olursun’ diyor. Artık gücüm kalmadı. Devletimizden, zenginlerimizden, yardımsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin raporu da yaşanan dramı ortaya koyuyor. Hastane raporunda, “Wilson hastalığı tanısıyla 9 çocuğun 5 tanesi ilacını bulamadığından düzenli kullanamadı. Siroza bağlı komplikasyonlardan vefat etmiştir. 4 çocuğun D penisilamin 300 mg tabletten 3 adet/ gün kullanması hayati öneme haizdir…” ifadeleri yer alıyor. Ancak, inşaatçı Mehmet Kılıç’ın bunu karşılaması da mümkün değil. Kılıç’ın çağrısı da hayırseverlere. “Çocuklarım siroz. 5 tanesini sirozdan kaybettim. 3 tanesinde de devam ediyor. Hastanede acil yatan 23 yaşında, birisi 20 yaşında diğeri de 11 yaşında. Hepsi siroz. Kimsem yok, maddi durumum yok, kiradayım.” diye feryat ediyor acılı baba. 

Mehmet Kılıç’in yakınları da ellerinden bir şey gelmese de onu yalnız bırakmıyor. Bir yakını, yaşanan dramı şöyle anlattı: “Halleri çok kötü, çalışanı olmadığı için. Çocukları çok zor durumda. Maalesef bir aileden 5 çocuk hayatını kaybetti. Bir hastamız da çok ağır durumda ve karaciğer nakli bekliyor. İnşallah biri çıkar ve yardım eder. Evde olan 2 çocuğu da hasta. Hastanedeki kadar ağır olmasa da… Doktorlar ‘bir ışık olabilir nakil olursa’ dedi.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.