Beylikdüzü uyuşturucuya savaş açtı

Beylikdüzü uyuşturucuya savaş açtı
Beylikdüzü Belediyesi gençleri uyuşturucuya karşı bilinçlendirmek için seminer düzenledi. +A-
Son dönemin en büyük toplumsal sorunlarından biri haline gelen madde bağımlılığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Uyuşturucu İle Mücadelenin Bam Teli” Semineri, Gazeteci Yazar Tayfun Talipoğlu ile Bağımlılık Danışmanı Zafer Ercan’ın etkileyici sunumuyla gerçekleşti. Gençlerin yoğun katılım gösterdiği seminerde, konuşmacıların anlattığı bağımlı hikayeleri tüm dinleyicilere de ibret oldu.

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Sağlığın Geliştirilmesi Birimi, uyuşturucu, sigara ve madde bağımlılığın ele alındığı bir seminer organize etti. “Uyuşturucu İle Mücadelenin Bam Teli” adlı seminere konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Tayfun Talipoğlu ve Bağımlılık Danışmanı Zafer Ercan, meslek hayatlarında karşılaştıkları hikayeleri paylaştı. Konuşmasına başlayan Talipoğlu, anlattıklarıyla gençleri hayatlarını söndürecek bağımlılıklara bulaşmamaları hususunda örneklerle onları motive etti.

“Panik Giderme Görüşmeleri Yapıyorum”


Bağımlılık Danışmanı ve aynı zamanda mesleği polis olan, narkotik şubelerde başkomserlik görevinde de bulunan Zafer Ercan’ın yaptığı sunum ise oldukça dikkat çekti. Anne ve babaların çocuklarıyla doğru iletişim kurmalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Ercan, 0555 212 18 81olan telefon numarasını da salonda paylaşarak, ailelerin ve gençlerin bazı sıkıntılı durumlarda kendisini aradıklarını ve “Panik Giderme” adı altında onlarla görüşmeler yaptığını ve bağımlılık anında ilk yapılması gerekenler hakkında yardımcı olduğunu duyurdu.

“Bağımlılık Aklı Kiraya Vermektir”


Danışman Zafer Ercan, bağımlılığın bir beyin hastalığı olduğunu söyledi. Uyuşturucu maddelerin insanların hayatına girmesiyle, özdenetim yeteneğinin tamamen kaybolduğuna vurgu yapan Ercan, “Bağımlılık aklı kiraya vermektir. Uyuşturucu yolunun başı labirent gibidir. Gittikçe içine çekilirsin. Labirentin sonu ya uçurum ya da çıkılmaz bir duvar olarak karşına çıkar. İşte orada bağımlı olursun. Bu noktada bir rehbere danışmak ve tedavi olmak için karar vermek durumundasın” şeklinde konuştu.

“Kullanırsan Kullanılırsın”

Mesleki anılarına da yer veren Bağımlılık Danışmanı Ercan, narkotik şubede çalışırken yaşadığı bir anısını da paylaştı. “Şubeye bir bayan geldi dediler, baktım. 50-55 yaşlarında bir anneydi. Kendimi tanıttığımda kalktı ve yakama yapıştı. Benim oğlumu hapse at dedi. Kadın, dört duvar arasında çocuğunun kurtulacağını düşünüyordu. Ama maalesef o kadar kolay değil bu süreç” dedi. Madde bağımlılığına uzak durmada en iyi çözümün hiç yaklaşmamak ve başlamamak olduğunu söyleyen Ercan, uyuşturucu pazarında sağlam bir sistem olduğunu, bu oyuna özellikle gençlerin çekildiğine vurgu yaparak, uyuşturucu ticaretinin çok vahim sonuçlara yol açtığını belirtti ve “Kullanırsan kullanılırsın. Paran varsa paranı kaybedersin yoksa her şeyde seni kullanırlar, aracılık yaptırabilirler” diye konuştu.

Gençlik Merkezi’ne Davet…


Sunumun ardından Tayfun Talipoğlu ve Zafer Ercan gençlerden gelen sorulara cevap verdi. Merak edilen hususlarda aydınlatılan gençlere önemli mesajlar gitti. Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır ise konuklara katılımlarından dolayı teşekkür ederek, paylaşılan bilgi ve örneklerin çok mühim olduğunu ifade etti. Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak duracakları ve sosyal faaliyetlerden yararlanacakları Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde bulunan bilardo, masa tenisi gibi oyun alanlarının olduğu Gençlik Merkezi’ne davet etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.