Bilinçli Aile ve İdeal Gençlik Nasıl Olmalı

Bilinçli Aile ve İdeal Gençlik Nasıl Olmalı
Aile hayatı ve gençlerin sorumlulukları üzerine dikkat çekici çalışmaları olan Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’ndeydi.
Daha refah bir ülke ve huzurlu bir gelecek için gençlerin üzerinde büyük sorumlulukların olduğunu belirten Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan bu sorumluluğu taşıyabilecek fertlerin ilk eğitildiği kurumun aileler olduğunu söyleyerek, ailelere önemli görevler düştüğünü belirtti.

 

Zamanımızın en büyük problemi olan iletişimsizlik gençleri ve aileleri etkileyen en büyük etkendir, diyen Aslanhan, ”Çocuklarımızın dış görünüşüne, her istediklerini almaya, odalarının nasıl olacağı gibi birçok gereksiz konuya odaklanıyoruz ama çocuklarımızın kişiliklerine, duygularına, bazı anlarda neler hissettikleriyle pek ilgilenmiyoruz. En basiti şimdilerde çok yaygın olan dikkat problemi yaşayan bir çocuğu psikiyatriste götürdüğümüzde bir ilaçla olay çözülür ve çocuk kuzu gibi olabilir ama asıl altında yatan sevgi, merhamet, paylaşma duygusu ve anne babaya olan saygı problemini nasıl çözeriz bunu düşünmeliyiz.” dedi.

 

‘İnsan bulunduğu ortamda göre beslenmeli’

Çocuklarımızın, gençlerimizin beslenme alışkanlıklarına da çok dikkat etmeliyiz, diyerek uyarıda bulunan Sıtkı Aslanhan,“ Eskiden annelerimizin yaptığı mis gibi tarhana çorbalarını içerdik, şimdilerde onları beğenmiyor marketlere saldırıyoruz. Yapılan reklamlarla çocuklarımızın akıllarına girip abur cubura yönlendiriyorlar bu noktada biz devreye girip doğru iletişimle çocuklarımıza gerçeği anlatmalıyız. Yüce Allah insanları bulundukları ortama göre beslenebilecek şekilde yaratmıştır, bu yüzden ne bir eksik ne de bir fazlasına ihtiyacımız yoktur” dedi.

 

Yoğun bir kalabalığın olduğu ve katılımcıların ilgiyle dinlediği söyleşiye; anne ve babalar ne ise çocuklarda öyle şekillenir diyerek devam eden Uzman Aslanhan sağlıklı ve gönülden gönüle kurulan iletişimle çözülemeyecek problem olmadığını, söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.