Bir Doğalgaz Faciası Daha!

Bir Doğalgaz Faciası Daha!
İstanbul'da son 2 günde toplam 8 kişi doğalgaz zehirlenmesinden yaşamını yitirdi.

Salı günü İstanbul Zeytinburnu'nda doğalgazdan zehirlenen 5 kişiden sonra bugün de (çarşamba) Fatih'te meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmesinde yabancı uyruklu 3 kişi hayatını kaybetti.

Fatih'te hayatını kaybeden 3 kişinin, Türkiye'de polislik eğitimi alan Libya vatandaşı polis oldukları ortaya çıktı.

Zehirlenerek hayatını kaybeden polislerin Saleme Muhammed (30), Ramzi Salem Gadmouur (28), Ebu Mahir Embarak (25) olduğu tesbit edildi. Eğitim almaya gelen polislerden Ramzi Salem Gadmouur'un başkomiser olduğu iddia edildi.

İGDAŞ: DOĞALGAZ KAÇAK KULLANILMIŞ

İstanbul Gaz Dağıtım Sanayii ve Ticaret A.Ş (İGDAŞ) olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"187 Doğalgaz Acil Hattı'na gelen ihbar üzerine olay yerine giden İGDAŞ ekiplerinin yaptıkları ilk incelemede doğalgaz sözleşmesinin bir önceki kullanıcı tarafından 2 Ekim 2012 tarihinde fesih (iptal) edildiği, sayacın mühürlenip kelepçelendiği, ancak sayaçtaki mührün sökülerek kelepçenin kırıldığı ve doğalgazın kaçak kullanıldığı belirlenmiştir.

İlk incelemelere göre tesisatta projeye aykırı bir durum olmadığı da tespit edilmiştir. Ölümler ile ilgili kesin sonuçlar olay yeri inceleme ekiplerinin detaylı araştırmaları sonucunda ortaya çıkacaktır."

DÜN DE 5 KİŞİ ZEHİRLENMİŞTİ

Dün gece Zeytinburnu Ziya Gökalp Mahallesi'nde bulunan 4 katlı binanın bodrum katında 5 kişi ölü bulunmuştu. 1 hafta önce taşınan ve Afganistan uyruklu 5 kişinin üniversite öğrencisi olduğu öğrenilmişti. Zeytinburnu'ndaki olaydan sonra İGDAŞ'ın açıklamasında şöyle denilmişti:

''İGDAŞ ekiplerinin yaptıkları ilk incelemede doğalgaz tesisatına İGDAŞ'ın bilgisi dışında bacalı şofben bağlandığı ve şofbenin baca bağlantısının uygunsuz bir şekilde yapıldığı tespit edilmiştir. Ortamda yüksek oranda karbonmonoksit gazı ölçülmüştür. Zehirlenmeye şofbenin bacasından sızan karbonmonoksit gazının sebep olduğu tahmin edilmektedir. Bununla birlikte, zehirlenme ile ilgili kesin sonuçlar, yetkililer tarafından yapılacak incelemeler sonucunda ortaya çıkacaktır.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.