'Boş alan AVM değil deprem için ayrılsın'

'Boş alan AVM değil deprem için ayrılsın'
CHP’li Meclis Üyeleri hazırladıkları önerge ile yıkılan Küçükçekmece Belediyesi binasının olduğu alanın kamu yararına kullanılmasını istedi.
 Küçükçekmece’nin CHP’li Meclis Üyeleri hazırladıkları önerge ile aylar önce yıkımı yapılan Belediye binasının olduğu alanın kamu menfaati doğrultusunda kullanılmasını Başkan Topbaş’a önerdiler.

Olası İstanbul depreminde yardımlar için en uygun alan olan; E5 yol bitişiğinde ve Atatürk Hava Alanına yakın 90 bin metrekarelik boş alan Deprem toplanma alanı ve yardım noktası olsun…

 Hazırlanan yazılı soru önergesini İBB Meclisinde sözlü okuyan ve önergeye konu olan alanda incelemelerde bulunan CHP’li Üye Müh. Ercan Ulaş Kaya, aylar önce yıkımı yapılan eski Küçükçekmece Belediye binasının olduğu alanın kamu menfaati doğrultusunda kullanılması gerekliliğine dikkat çekerek İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın olaya el koymasını istedi ve şu önerileri söyledi; “Sefaköy metrobüs durağına çok yakın olan bu alan, kamu menfaati doğrultusunda geniş çaplı transfer merkezi olabilecek niteliktedir. İleride yapılabilecek metro hattına da altyapı oluşturacak bu alan çok katlı otopark ile park et & devam sistemiyle E5’in trafik yükünü azaltacak niteliktedir.


Atatürk Hava Alanına yakınlığı da düşünüldüğünde deprem toplanma noktası olarak ilçemize ulaşılabilir yardımlar için en uygun alan burasıdır. Bu bölgenin büyük bir otoparka, kent meydanı ve deprem toplanma alanına şiddetle ihtiyacı vardır. Bu sayede Küçükçekmece en az 6 katlı otopark ile deprem öncesi park et&devam et sistemine, otopark üstünde bir kent meydanına ve deprem sonrası geniş çaplı toplanma noktasına kavuşmuş olabilecektir. İlk büyük kent meydanı ile aynı zamanda hemşeri kültürünü de bu alanda geliştirebileceğiz”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2014 yılı Aralık ayı toplantılarında Küçükçekmece Belediyesi ve İBB Meclisinin CHP’li Üyeleri Müh. Ercan Ulaş Kaya, Av. Erhan Aslaner, Fatih Üstünbaş, Ali Delen, Sencer Demirel ve Sedat Özkan imzaları ile Başkanlık Makamına havale edilen yazılı soru önergesi;

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI’NA

Konu: Yıkımı yapılan eski Küçükçekmece Belediye binasının olduğu alan ve çevresinde bulunan ve şu anda boş olan kentsel dönüşüm alanının, kamu menfaati doğrultusunda kullanılması hakkında.

1- Eski Küçükçekmece Belediye binasının olduğu alan ile çevresinde bulunan alana bitişik, batısında Halkalı cad. kuzeyinde Süvari cad. bulunan alan komple kentsel dönüşüm alanı olarak TOKİ’nin uhdesine verilmiştir.

2- TOKİ ve iştiraki Emlak konut A.Ş, Küçükçekmece’de bulunan Atakent Mahallesine 20 bin civarında yapmış olduğu konut ile ilçemize trafik yükü ve yeşil alan yoksunluğu getirmiştir. Yani Küçükçekmece de yaşayanları mağdur etmiştir.

3- Sefaköy metrobüs durağına çok yakın olan bu alan, kamu menfaati doğrultusunda geniş çaplı transfer merkezi olabilecek niteliktedir. İleride yapılabilecek metro hattına da altyapı oluşturacak bu alan çok katlı otopark ile park et&devam sistemiyle E5’in trafik yükünü azaltacak niteliktedir.

4- Atatürk Hava Alanına yakınlığı da düşünüldüğünde deprem toplanma noktası olarak ilçemize ulaşılabilir yardımlar için en uygun alan burasıdır.

5- Bu bölgenin büyük bir otoparka, kent meydanı ve deprem toplanma alanına şiddetle ihtiyacı vardır.

6- Daha önce Veliefendi Hipodromuna yakın Emlak Konut A.Ş’ye ait benzer alan konut ihalesi yapılmasına karşın kamu menfaati düşünülerek yeşil alan olarak İBB’ye verilmiştir. Bu örnek alınarak bahse konu kentsel dönüşüm alanı da ilçe belediyesine ya da İBB’ye devri yapılarak, altı çok katlı otopark üstü kent meydanı yapılarak ilçemizin mağduriyeti giderilebilir.

7- TOKİ ve Emlak Konut A.Ş Küçükçekmece Atakent Mahallesi’nde yaptığı projelerde astronomik rakamlarda gelir elde etmiştir. Küçükçekmece İlçemize getirdiği ek trafik ve nüfus yoğunluğu karşısında bu yerin ilçe veya İBB’ye verilmesi anılan kurumların bir borcudur aynı zamanda.

8- Bu sayede Küçükçekmece en az 6 katlı otopark ile deprem öncesi park et&devam et sistemine, otopark üstünde bir kent meydanına ve deprem sonrası geniş çaplı toplanma noktasına kavuşmuş olabilecektir. İlk büyük kent meydanı ile aynı zamanda hemşeri kültürünü de bu alanda geliştirebileceğiz.

Bu önergemizin Başkanlık makamına havale edilerek değerlendirilmeye alınmasını, bu hususta neler yapılacağının tarafımıza bildirilmesini arz ederiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.