Bugünleri çok arayacağız....Meteoroloji'den kavuracak uyarı

Bugünleri çok arayacağız....Meteoroloji'den kavuracak uyarı
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, önümüzdeki 3 aylık sıcaklık-yağış tahmin ve değerlendirmelerini açıkladı.

 Yapılan yazılı açıklamada ; sıcaklığın tüm yurtta bu aylar içerisinde uzun yıllar ortamalarının üzerinde, yağışın ise yurt genelinde uzun yıllar ortamaları civarında olacağı tahmin edildiğini belirtildi. Ayrıca bugün için Batı Karadeniz, Ardahan ve Sakarya'da kuvvetli yağışın beklendiğini açıklandı.

SICAKLIK ORTALAMARIN ÜZERİNDE OLACAK    

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün önümüzdeki 3 aylık (Temmuz- Ağustos-Eylül) sıcaklık tahminlerini açıkladı. Bu aylarda sıcaklıkların Marmara, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Kıyı Ege ile Ş.Urfa ve Mardin çevrelerinde uzun yıllar ortalamalarından 1 ila 2 derece daha yüksek, diğer bölgelerde ortalamalardan 0,5 - 1 derece daha yüksek seyredeceği belirtildi. Yağışın ise yine bu aylarda yurt genelinde bütün bölgelerde uzun yıllar ortalamaları civarında, Giresun ve Rize çevrelerinde ortalama değerlerden 20 – 40 kg. daha fazla olacağı tahmin edildi.

YAĞIŞLARDA TÜM BÖLGELERDE ARTIŞ VAR

1 Ekim 2010-30 Haziran 2011 tarihleri arasında 9 aylık dönemde yağışlarda normaline göre % 12 arttı. 01 Ekim 2010 – 30 Haziran 2011 Türkiye geneli yağış ortalaması 648 mm’dir. Aynı dönemde yağışlarda Marmara Bölgesinde % 17, Ege Bölgesinde % 9, Akdeniz Bölgesinde % 15, İç Anadolu Bölgesinde % 41, Karadeniz Bölgesinde % 9, Doğu Anadolu Bölgesinde % 5 ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde % 8 artış kaydedildi.

BARAJLARDAKİ DOLULUK ORANI DA YÜKSELDİ

Yağışlara parelel olarak ülkemizdeki barajlarda doluluk oranlarında yükselme kaydedildi. İçmesuyu maksatlı barajlarda doluluk oranları İstanbul’da % 87.1, Ankara’da % 47.5, İzmir’de % 57,4 ve Bursa’da % 95,4’e yükselmiştir. Geçen yıl % 79,3 olan enerji maksatlı barajların doluluk oranı ise % 81,6’ya çıktı.

BATI KARADENİZ İLE ARDAHAN VE SAKARYA'DA KUVVETLİ YAĞIŞ

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, sabah saatlerinde Sakarya ile öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.