Büyükçekmece'de son 50 yılın en şiddetli lodosu

Büyükçekmece'de son 50 yılın en şiddetli lodosu
İstanbul’u etkisi altına alan Lodos Büyükçekmece’de de yaşamı olumsuz etkiledi.

Lodos’un Büyükçekmece’de etkili olmaya başladığı andan itibaren ilçe genelindeki denetim ve incelemelerini sıklaştıran Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, zaman zaman dev dalgalar nedeniyle de zor anlar yaşadı.


"Böylesine tanık olmadık"

30 yılı aşkın süredir Büyükçekmece’de belediyecilik yaptığını belirten Başkan Akgün, “Büyükçekmece’de belediyecilik yaptığım süre zarfında ben böyle bir lodosa tanık olmadım. Büyükçekmece’nin yaşlıları da bu lodosu son 50 yılın en şiddetli lodosu olarak tanımlıyorlar. Sahillerimizde gördüğümü dalgaların büyüklüğü ve şiddeti de bu tezi doğruluyor” açıklamasını yaptı.


"Çok büyük hasar yaşamadık"

Etkili lodos sonrası sahilde zarar gören bölgelerde belediyenin teknik ekibi ile birlikte incelemelerde bulunan Başkan Akgün, lodosun İstanbul’un pek çok bölgesinde olduğu gibi Büyükçekmece’de de olumsuzluklar yarattığını belirterek; “Sahillerimizin bazı bölümlerinde dalgaların şiddetinden kaynaklanan tahribatlar oluştu. Lodos nedeniyle oluşan dev dalgalar parke taşlarını, kaldırım taşlarını ve bankları yerinden söktü. Ayrıca dalgaların etkisi sonucu denizden gelen moloz ve atıklar sahillerimizde kirlilik yarattı.


Son 30 yıl içinde bu 
kadar şiddetli 2 lodosu yaşadık. Ancak bu sefer ki öncekinden çok daha şiddetli. Çünkü taşların sökülüp atıldığı, oturma banklarının sökülebildiği bir başka lodosu ben hatırlamıyorum. Büyüklerimiz de bu lodosu son 50 yılın en şiddetlisi olarak tarif ediyorlar. 12 kilometrelik sahilimiz boyunca incelemelerimizi aralıksız olarak sürdürdük, her şey kontrolümüz altındaydı. Ne mutlu ki çok büyük bir hasar yaşamadık" 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.