Çatalca'da Engelliler Gününe özel program

Çatalca'da Engelliler Gününe özel program
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Kayra Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı.

Engelli öğrenciler ve kurumun öğretmenleri tarafından gösterilerin de sunulduğu programa, Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Saçak, öğrenciler ve veliler katıldı.

 Program, başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve ebediyete göçmüş olan gazilerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından ise İstiklal Marşımız hep birlikte söylendi. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte öğretmenler ve öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Ama özellikle minik öğrenci Kübra tarafından okunan bir şiir, bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı.

 CEM KARA: “HEPİMİZ TOPLUMUN BİR PARÇASIYIZ”

 Okunan şiirler ve yapılan konuşmaların ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara, “Biraz önce Kübra bir şiir okudu ve günü özetledi. Burada analarımızın gözleri yaşardı. Şiirde sevdiklerimizi göremiyoruz, sevdiklerimizin sesini duyamıyoruz dedi. Ama baktığımızda çocuklarımız yanımızda, onlara sarılabiliyoruz. Bu bile çok anlamlı bir olaydır. Burada kimse ayıplı değildir. Hepimiz toplumun bir parçasıyız. Burada en çok sıkıntıyı aileler çekiyor. Hepiniz elleri öpülesi insanlarsınız. Devletimizle, yerel yönetimlerimizle, ailelerimizle engellilerimize sahip çıkacağız.” dedi.

 Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın ardından Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Saçak tarafından bir konuşma yapıldı. Konuşmasında engellilerin imkanlarının kolaylaştırılması için her türlü çalışmaya katılacağını dile getiren Saçak’ın konuşması ile birlikte öğrenciler gösterilerini sundu. Müzik eşliğinde dans eden öğrencilerin gözlerindeki sevinç ise görülmeye değerdi.

 Dans ve müzik gösterilerinin ardından 10. Yıl Marşı okundu. Hep birlikte okunan marşın ardından, pasta kesildi. Programa sonradan katılan Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan da burada bir konuşma yaparak, öğrencilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. Yapılan konuşma sonrasında Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara öğrencilerle beraber müzik eşliğinde oyun oynadılar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.