"Çocuklarımıza güzel örnek olmaya çalışıyoruz"

"Çocuklarımıza güzel örnek olmaya çalışıyoruz"
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, çocuk haklarının çocuklara öğretilmesine önem verdiklerini belirterek; "Bu bilinçle yıllar önce Çocuk Hakları Masası kurduk. Çocuklarımıza güzel örnek olmaya çalı

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde Büyükçekmece Belediyesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliği ile dev bir organizasyon gerçekleştirildi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın'ın da katıldığı etkinlikler gün boyu sürdü.




 
Büyükçekmece Çocuk Meclisi kuruluyor

 Program boyunca çocukları yalnız bırakmayan ve her etkinliklerinde çocuklarla birlikte yer alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Birleşmiş Milletler ve UNICEF tarafından çocuklara tanınan hakları çocuklara öğretmenin önemli olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu: "Çocuklarımızın kendi haklarını bilmeleri ve doğru öğrenebilmeleri bakımından Büyükçekmece Belediyesi Çocuk hakları Masası'nı kurduk.

Bugün de çok farklı etkinliklerle çocuklarımızın haklarını eğlenerek öğrenmelerini sağlıyoruz. Önümüzdeki günlerde de Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi'ni kuracağız. Çocuklarımızın demokratik bir ortamda kendilerini ifade edebilmelerinin önünü açacağız. Bu anlamlı etkinlikte belediyemizle işbirliği yapan İstanbul Aydın Üniversitesi'ne teşekkür ediyorum."

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın'da konuşmasında Büyükçekmece Belediyesi ile böylesine anlamlı bir etkinlikte işbirliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, üniversitenin bu yöndeki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Barış için yüzlerce balon uçuruldu

 "Büyükçekmeceli Çocuklar Hak ve Sorumluluklarını Öğreniyor" başlığı altında gerçekleşen program çerçevesinde, çocuklar ritim, koro, illüzyon, dans, oyun, el becerileri ve robotik gibi etkinliklere katıldı.

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi önünde toplu fotoğraf çektiren çocuklar, "Sevgi Birbirimize Barış Tüm Dünya Çocuklarına" sloganı ile gökyüzüne yüzlerce balon uçurdular.

 

Başkan Akgün'de sek sek oynadı

 Gönüllerince eğlendikleri etkinlerde, çocuklarla yakından ilgilenen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bir ara çocuklarla birlikte sek sek oynadı. Yüzlerini istedikleri gibi rengarenk boyayan çocuklar, ellerinde taşıdıkları dövizlerde ise, "daha iyi bir dünya", "barış ve sevgi", "daha yeşil çevre" mesajları verdiler.

Etkinliklere katılan çocuklar ve aileleri ise, böylesine önemli bir günde çocuklara haklarını öğreten, bu anlamlı günü coşkuyla kutlamalarını sağlayan Büyükçekmece Belediyesi'ne teşekkür ettiler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum