Denizden yorgan bile çıktı

Denizden yorgan bile çıktı
Toplanan çöpler görenleri şaşırttı...

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde yabancı ve Türk öğrencilerin yaptığı kıyı temizliği çalışmasında toplanan çöpler görenleri şaşırttı. İki koyda yapılan temizlik çalışmasında, bebek bezi, yorgan, pet şişe, cam şişe ve kağıt gibi çöpler toplandı.

Fethiye'de TEMA, Doğa Gönüllüleri, Deniz Temiz Turmepa, Fethiye Deniz Ticaret Odası ve Fethiye Belediyesi tarafından kıyı temizlik çalışması yapıldı. Doğa gönüllülerinin Avrupa Birliği projesi kapsamında oluşturduğu çevre etkinliklerine İspanya, Hollanda, Almanya, Fransa, Makedonya ve Lüksemburg’dan da öğrenciler katıldı. Öğrenciler temizlik çalışması için Fethiye Tema Eğitim Koordinatörü Pınar Ercan Tirli’nin koordinatörlüğünde sabah saatlerinde 'Sergen-1' adlı tekneyle koylara açıldı. Öğrenciler, Küçük ve Büyük Samanlık koylarında temizlik çalışmasına başladı. Yabancı öğrenciler temizlik çalışmasını şort ve bikinileriyle yaptı. Koylardaki ormanlık alanlarda bebek bezi, yorgan, çok sayıda pet ve cam şişe, kağıt ve teneke kutulardan oluşan 20 torba çöp tonlandı. Toplanan çöpler tekneye alınarak Fethiye Limanı’na götürüldü. Öğrenciler çöp topladıktan sonra denize girerek serinledi.

Kıyı temizlik çalışmalarının her hafta çarşamba günleri yapılacağını belirten Fethiye TEMA Eğitim Koordinatörü Pınar Ercan Tirli, yabancı öğrencilerle iki koyda yapılan temizlik çalışmalarında istenmeyen manzaralarla karşılaştıklarını söyledi. Piknik yapmaya gelen birçok kişinin çöplerini çevreye attığını gördüklerini kaydeden Tirli, "Denize yakın ormanlık alanda piknik yapanların çöplerini yanlarında götürmelerini istiyoruz. Ormanlık alanlara atılan cam şişeler yangınlara davetiye çıkarıyor. Çevre duyarlılığı konusunda eğitim çalışmaları yapacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.