Devlet Başkanı ülkesi için uçağını satıyor

Devlet Başkanı ülkesi için uçağını satıyor
Meksika Devlet Başkanı Manuel Lopez Obrador, başkanlık uçağının satışından elde edilecek gelirin ABD'ye göçmen akınını durdurmak üzere sarf edilecek çalışmalarda kullanılacağını söyledi.
Meksika, Orta Amerikalı göçmenlerin ABD’ye geçişini durdurmak üzere daha fazla çaba sarf ederek, Washington Yönetimi’nin bu ülkeden yapılacak ithalata getirmeyi planladığı ve kademeli olarak artacak yüzde 5 vergiden kaçınmayı hedefliyor.

İki ülke arasında geçen hafta varılan anlaşmanın ardından Meksika, göçmen akışını durdurmak için ülkenin Guatemala ile olan güney sınırına Ulusal Muhafızlar’a mensup 6 bin personel konuşlandırıyor.

Başkan Obrador, 2018’deki başkanlık kampanyası sırasında 2011’de 218 milyon dolara satın alınan Boeing 787 Dreamliner tipi uçağı satacağını vaat etmişti.


SÖZÜNÜ TUTUP SATIŞA ÇIKARDI

Göreve başlar başlamaz sözünü yerine getiren Obrador, uçağı satışa çıkarmıştı. ABD’nin California eyaletinde bir hangarda tutulan uçak birkaç aydır satılık. Meksika ayrıca devlete ait 60 uçak ve 70 helikopteri de satışa çıkardı.

Dün gerçekleştirilen basın toplantısında ABD ile yapılan anlaşmaya ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Obrador, “Bu planın ne kadara mâl olacağını söyleyeyim, bütçemiz var. Bu, lüks başkanlık uçağının satışından elde edilecek gelirden sağlanacak” dedi.


 
Meksika başkanlık uçağının tahmini değerinin 150 milyon dolar olduğu ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.