Diyarbakır Nevruz'a hazır

Diyarbakır Nevruz'a hazır
Diyarbakır'da kutlanacak nevruz nedeniyle Nevruz Parkı'nda hazırlıklar büyük çapta tamamlanırken, Abdullah Öcalan'ın mesajının okunması beklenen kutlamalara, 24 ülkenin büyükelçiliğinden temsilcilerin de katılacağı belirtildi.
Nevruz kutlamalarının bulunduğu alandaki platforma, çatışmalarda yaşamını yitiren PKK'lıların fotoğrafları yanı sıra Cizre'de polisin açtığı ateş sonucu öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan ve Suriye'nin Rojava bölgesinde öldürülen yabancı YPG'lilerin de fotoğraflarının asıldı.

Diyarbakır'da kutlamaların yapılacağı nevruz parkında çalışmalar devam ederken, Tertip Komitesi Başkanı Seydi Fırat, çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Alanda 2.5 milyon kişinin duyabileceği şekilde ses düzeni kurduklarını söyleyen Fırat, kutlamaya 24 ülkenin büyükelçiliğinden temsilcilerin katılacağını kendilerine bildirildiğini söyledi. Irak Kürdistan bölgesel yönetiminden bütün siyasi partilerin de katılacağını söyleyen Fırat, Bölgesel Yönetim Başbakanı Neçirvan Barzani'nin de mesaj gönderdiğini ifade etti.

Kutlama programının saat 10.00'da başlayacağını ve tertip komitesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adına birer konuşmanın yapılacağını belirten Fırat, "DTK Eş Başkanımız Selma Irmak ve PYD Eş Başkanı Asya Abdullah da birer konuşma yapacak. Daha sonra İmralı'dan gelen sayın Abdullah Öcalan'ın mesajı heyet üyeleri tarafından Türkçe ve Kürtçe okunacaktır" dedi.

Alanda platform giydirme çalışmaları tamamlanırken, burada çatışmalarda ölen PKK'lı ve PYG'lilerin fotoğrafları da asıldı. Yine platforma, Cizre'de polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren 12 yaşındaki Nihat Kazanhan ile YPG saflarında IŞİD ile savaşırken, yaşamını yitiren Avustralyalı Ashley Kent Johnston'un fotoğrafının da asıldığı görüldü. Platformun ön tarafı için Emniyet Müdürlüğü'nden alınan polis bariyerleri konuldu.

Nevruz nedeniyle Diyarbakır'daki tüm oteller doldu. Yarınki nevruzu izlemek üzere aralarında ABD, Çin, Japonya, İngiltere, Rusya, Fransa'nın da bulunduğu 200'ü yabancı yaklaşık 1000 gazeteci akredite yaptırdı. Nevruz nedeniyle Diyarbakır'da polis sıkı güvenlik önlemleri alırken Diyarbakır Valiliği, kutlamalara katılacak vatandaşların mağdur olmamaları için gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı. 

Nevruz Parkı'na üzerindeki Zümrütevler Caddesi karşılıklı olarak gidiş geliş araç trafiğine kapatılacak. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de kentin değişik mahallelerinden nevruz alanına vatandaşları ücretsiz taşıyacak otobüsler seferleri düzenledi.
Ferit ASLAN- Bayram BULUT/ DİYARBAKIR, (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.