Erol’dan Boğaz Turu ve Geleneksel İftar..

Erol’dan Boğaz Turu ve Geleneksel İftar..
Büyükçekmece Ziraat odası başkanı Recep Erol, Hafta sonu iki etkinlik birden gerçekleştirdi. Cuma akşamı Çatalca İnceğiz Kuran kursu öğrencilerine ile geleneksel iftar yemeği, Cumartesi günü ise Büyükçekmecelileri gemi ile boğazda gezi turu ve iftarda ağı
Büyükçekmece Ziraat Odası Başkanı Recep Erol, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında ilk olarak geleneksel hala getirdiği Çatalca İnceğiz erkek öğrenci yurdunun bahçesinde iftar yemeği verdi. İftar yemeğine Büyükçekmece’nin Eğitim, Sanat, Siyaset, Muhtarlar, Sivil Toplum ve iş dünyası temsilcileri de yoğun ilgi gösterdiler. 
B.Çekmeceli Çiftçilerin Boğaz da iftar keyfi 

Büyükçekmece Ziraat Odası tarafından boğaza yapılan gemi turunda, çiftçilerin boğazda iftar keyfi vardı. Büyükçekmece Ziraat Odasının düzenlediği Boğaz Turu ve İftar Yemeği programı Cumartesi Günü saat 18.00'de Kavaklı Sahilden başladı. Büyükçekmece mahallelerinin 13 noktasından kalkan otobüsler ile 7 den 70’e her yaştan yaklaşık 1000 kişi Beylikdüzü Marina’dan alınarak İstanbul Boğazı’na getirildi. İstanbul boğaz turunda misafirler iftar keyfi yaşamanın yanında rehber eşliğinde tarihi yerleri de öğrenme imkanı buldular. Yolcular boğazın tüm güzellikleri arasında üç çeşit sıcak yemek, iftariyelik ve tatlıdan oluşan menüsüyle oruçlarını açtılar. Yapılan organizasyondan oldukça memnun kaldıklarını, boğazda iftar açmanın güzelliğinin tarif edilemez olduğunu belirterek Oda başkanı Recep Erol’a teşekkürlerini ilettiler.

Etkinlikler Sürecek…

Yaklaşık bin kişinin katıldığı gezi turu ve iftar yemeğinde konuşan Oda başkanı Recep Erol, 11 ayın sultanı ramazan ayında böyle bir ortamda sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum dedi.

 Programa katılımın yoğun olması nedeniyle davetlilere teşekkür eden Başkan Erol, vatandaşların tek, tek Ramazan’ını kutlayarak Ramazan Ayının güzelliklerini paylaşmak bizim için büyük mutluluk gönüllerin huzur, kalplerin iyilikle dolduğu bu mübarek ayın size ve sevdiklerinize hayırlar getirmesini diliyorum. Davetimizi kırmayıp bizlerle olduklarınız için sizlere, Destekleri için de Beylikdüzü Belediye başkanımız Yusuf Uzun’a teşekkürlerimi iletiyorum bu gibi etkinliklerimiz ramazan ayı boyunca devam edecektir dedi.

Geleneksel İftar.. 

Büyükçekmece Ziraat odası başkanı Recep Erol’un geleneksel hala getirdiği yurt öğrencilerine verdiği iftar yemeğine Büyükçekmece’nin Eğitim, Sanat, Siyaset, Sivil Toplum ve iş dünyası temsilcileri de yoğun ilgi gösterdiler. Her yıl ramazan ayında Çatalca İnceğiz de bulunan erkek öğrenci yurdundaki öğrencileri ile iftar yemeğinde buluşan Recep Erol bu yılda bu geleneğini bozmadı. Çatalca İnceğiz erkek öğrenci yurdunun bahçesinde gerçekleşen iftar yemeğinde Recep Erol iftara katılan konuklarını yurt hocası Şaban Yılmaz ile birlikte karşıladı. İftar öncesi Yurt bahçesini dolduran misafirlerin  masalarını tek, tek dolaşarak yakından ilgilendiler. İftar sonrası iftar yemeği duasını yapan Yurt hocası Şaban Yılmaz yaptığı kısa konuşmasında hayır Severliği ile tanınan Recep kardeşimize yurt öğrencilerimize yapmış olduğu katkılar için sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Recep Erol her zaman yurdumuzun eksiklerini gidermiştir ne zaman kendisine gitsek bizi hep güler yüzle karşılamıştır dedi. 

Seneye Buluşmak üzere…..

Yoğun bur katılımın olduğu İftarda konuşan Büyükçekmece Ziraat Odası başkanı Recep Erol da Ramazan’ın rahmet ve bereket ayı olduğunu hatırlatarak katılımcıların ramazan aylarını ve kadir gecelerini tebrik ederek sayılı günlerin kaldığı ramazan bayramınızı da şimdiden kutlar, Sağlıklı, Huzurlu ve mutluluk içinde bir ömür diliyorum dedi. Erol bu gün buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek yıl ramazan ayında tekrar aynı sofrada bir kez daha buluşuruz dedi.
Recep Erol ve Yurt Hocası Şaban Yılmazın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar yemeğine Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan, Büyükçekmece Şoförler odası başkanı Mahir Ereke, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı, Esnaf odası başkanı Rahmi Yazıcı, Ak Parti Büyükçekmece ilçe başkan yardımcısı Selahattin Küçük, MHP Büyükçekmece ilçe başkanı A. Yavuz Güneş ve yönetim kurulu üyeleri, Tepecik eski belediye başkanı Rafet Yıldız, Mustafa Erken, ve Recep Erol’un ilçe başkanlığı dönemindeki yönetiminde bulunan Resul Törer, Salih Örsoğlu, Orhan Şahin, Necmettin Çapri, Musa Kaynar, Necmi Yıldız, Büyükçekmece Belediyesi bağımsız meclis üyeleri Fahrettin Altıntaş ve Sadullah Şişman, Büyükçekmece Atatürk mahalle muhtarı Alkış Barış, Karaağaç Mahalle Muhtarı Nejat Doğan, Celaliye mahalle muhtarı Kemal Soyat, Ahmediye mahalle muhtarı Erdinç Kartal, Pınartepe mahalle muhtarı İbrahim Işık, Dizdariye mahalle muhtarı Celal Büyüközer, 19 Mayıs mahalle muhtarı Niyazi Altıntaş, Mimarsinan merkez mahalle muhtarı Tuncer Gülkoku, Muratçeşme Mahalle muhtarı Birol Bozkurt, Kamiloba Mahalle Muhtarı Mehmet Bursalı, ile çok sayıda eski ve yeni mahalle muhtarları, Büyükçekmece Ziraat odası yönetim kurulu üyeleri ile Bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yurt öğrencileri katıldılar.
 İftar sonrası Büyükçekmece Ziraat Odası başkanı Recep Erol, Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan ve diğer misafirler yurt’un terasında çay sohbeti yaptılar. Teravih namazını da burada kılan misafirler Erol’a teşekkür ederek ayrıldılar. İftar yemeğinin karpuzları ise Büyükçekmece çiftçilerinden Soner Ereke tarafından ikram edildi. Çatalca İnceğiz Erkek Öğrenci Yurdu 1975 Yılından bu yana hizmet vermekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.