Eskimemiş ülküdaşlar

Eskimemiş ülküdaşlar
Yeniden Aydınlatma Derneği'nin İBB’nin Güngören Davet Salonu’nda düzenlenen iftar yemeğinde çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. İftar öncesi konuşan Dernek Başkanı Halil Konuşlan'ın “Eskimemiş Ülküdaşlar” tabiri dikkat çekti. Konuşkan, “Ülküdaşl

Türkiye'nin ve Türk milletinin içinden geçtiği kritik süreçte dipten gelen toplumsal tepkinin seslendirilmesi, söze dökülmesi, proje ve faaliyetlerle desteklenmesi amacıyla kurulan Yeniden Aydınlatma Derneği (YAD) ‘Bozkurtlar İftar Buluşması’ isimli bir etkinlik düzenledi. İBB’nin Güngören Davet Salonu’nda düzenlenen iftar yemeğinde yoğun güvenlik önlemlerinin alınması dikkat çekti.  İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun da katılacağı söylenen gecede, iftara dakikalar kala Kavuncu’nun başka bir programa gittiği öğrenildi.



Komite organize etti

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan gecede, Kur’anı-ı Kerim okundu, Türk milletinin birlik ve beraberliği için dualar edildi. Türk milliyetçilerinin birlik ve beraberliğine katkı sunmak amacıyla, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Lütfi Özenç'in yanısıra, Metin Bozkurt, Arif Tevetoğlu, Halit Şimşek, Fatih Oğuz, Yaşar Sarı ve Ahmet Alper Duygucu’dan oluşan tertip komitesi ile birlikte geceyi organize ettiklerini söyleyen komite üyesi Oğuzhan Hasar, uzak-yakın demeden Türkiye’nin dört bir yanından gelerek kendilerini onurlandıran, vatanını, milletini, dinini ve devletini canından, malından çok seven gönüldaşlarına teşekkür etti.

Sıkı güvenlik önlemi

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gecenin düzenlenmesinde kendilerine yardımcı olan başta İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu’na, Prof. Dr. Kürşat Özer’e, Nevzat Kumandaş’a, Ömer Karakaya’ya ve genç ülküdaşlarına teşekkür eden Oğuzhan Hasar, mesai harcayan emniyet teşkilatına da şükranlarını sundu. Büyük bir cebelleşmeyle organize ettikleri gecede, Yeniden Aydınlanma Derneği Genel Başkanı Halil Konuşkan’ın dışında kimsenin konuşmayacağına dair bir anlaşma yaptıklarını söyleyen Karakaya, sözü Başkan Konuşkan’a bıraktı.


Gençlere teşekkür

“Eskimemiş Ülküdaşlar” diyerek, bazı ülkücülere atıfta bulunduğu öngörülen YAD Genel Başkanı Halil Konuşkan, 68 ve 78 kuşağının yoğun olduğu gecede, salonun 3’te 1’ini gençlerin doldurmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Ülkücülerin birbirini ‘Gönüldaş veya ülküdaş’ diye isimlendirdiğini, birine dokunulduğunda diğerinden de ah sesi geldiğini söyleyen Konuşkan, “Ülküdaşlık bir kardeşlik hukukudur. Abilerimizden, ablalarımızdan öğrendiğimiz bu hukuku geleceğe aktarmayı kendimize görev biliyoruz” dedi.


Bağımsız bir derneğiz

Yeniden Aydınlanma Derneği’nin kuruluş amacını, hedeflerini, yurt genelindeki teşkilatlanmasını, şimdiye kadar gerçekleştirdiği çalışmaları ve hedeflerini anlatan kısa bir konuşma yapan  Halil Konuşkan, bağımsız bir sivil toplum teşkilatı olduklarının altını çizerek, 4 yıl evvel Türkiye'nin sorunlarına çözüm yolları bulmak amacıyla fikir üretme ve bu fikirleri toplumsal katmanlara ulaştırma amacıyla oluşturdukları platformlarını sonrasında dernek çatısı altında topladıklarını ve Türkiye genelinde teşkilatlanmaya devam ettiklerini belirtti. Bu güne kadar Türkiye’nin sorunlarıyla ilgili yapmış oldukları projelerden de bahseden Konuşkan, Şehir Hastaneleri, EYT ve son olarak da Türkiye’deki düzensiz göçle ilgili çalışma ve anketler yaptıklarını, çözüm yollarıyla birlikte hazırladıkları raporları hem kamuoyuna hem de siyasilere ilettiklerini söyleyerek, hiçbir siyasi parti ile organik bağlarının olmadığını, eylem ve fikirlerinin uyuştuğu İYİ Parti milletvekillerinin TBMM’ye EYT ile ilgili önerge verdiğini ve o günden beri konunun Türkiye gündeminde yer aldığını belirtti.


FİKİR ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le derneğin zihni üretiminden faydalanılması hususunda samimi bir görüşme gerçekleştirdiklerini de belirten Halil Konuşkan, kendilerini Türkiyenin içine girdiği cendereden kurtulması yönünde fikir üretmeye ve ürettikleri fikirleri kamuyu ile birlikte siyasilere ulaştırmaya adadıklarını söyledi. Türkiye'nin son 10 yıldır göç krizi ile karşı karşıya olduğunu belirterek konuşmasına sürdüren YAD Genel Başkanı Halil Konuşkan,“Ülkemize Göçle Gelenlere Halkın Bakışı” konulu anket çalışmasını tamamlayarak pandemiden önce kamuoyu ile paylaştıklarını, pandemiden sonra Gaziantep, Bolu ve Kocaeli'nde yaptıkları programların ardından şu anda da Milli Eğitimin Temel Sorunları hakkında bir çalışma başlattıklarını ifade etti. Konuyla ilgili ülkenin birçok seçkin lisesinde müdürlük yapmış olan Dr. Sakin Öner’le birlikte, Prof. Dr. Atila Bitigen ve YAD Bursa Temsilciliği’nin çalışma başlattığını, destek olmak isteyenlerin de iletişime geçmesini beklediklerini söyleyen Genel Başkan Halil Konuşkan, Türk Milliyetçiliğine gönül vermiş tüm gönüldaşlarına teşekkür ederek teşkilatlanma çağrısında bulundu.


SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum