Havalimanında yeni dönem!

Havalimanında yeni dönem!
Atatürk Havalimanı'nda yeni uygulama


Atatürk Havalimanı Dış ve İç Hat Terminal girişlerinde yapılan aramalarda artık kemer ve ayakkabılar çıkarılmayacak. Atatürk Havalimanı Güvenlik Komisyonu yolcuların şikâyetleri üzerine Temmuz ayından itibaren bu uygulamayı kaldıracak.

İstanbul Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, yaptığı açıklamada gelen talepleri Güvenlik Komisyonu’nda değerlendirdiklerini belirterek, "Bir ay önce güvenlik komisyonunda bu durumu değerlendirdik. Özellikle yolcularımıza en iyi hizmeti nasıl sunabiliriz diye. İlk girişte yolcularımızın ayakkabı ve kemer çıkarma konusunda talepleri geldi. Bizde değerlendirdik.X-Ray’lerde özellikle paketlerin içini görebilmemiz çok önemliydi ama kişilerin üst aramalarında kemer ve ayakkabı çok risk taşımıyordu. Uluslararası boyutta önemli bir imajdı.Buna hep beraber karar verdik. Bundan sonra hiçbir yolcudan kemer ve ayakkabı çıkarttırmıyacağız. Böyle bir uygulamaya başlayacağız"dedi.

Aydın, uygulamanın Temmuz ayı içerisinde başlatılacağını kaydetti. Aydın, gazetecilerin ilk arama noktalarının tamamen kaldırılmasına ilişkin sorularına da şimdilik düşünülmediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.