“HAYIR” DEMEYİ ÖĞRENELİM”

“HAYIR” DEMEYİ ÖĞRENELİM”
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin Avcılar’da gençleri madde bağımlılığından uzak tutmak için (bir dizi proje başlatarak )verdiği mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor. İlçede çeşitli panel ve seminerler düzenlenerek halkı ve gençl

Bu kapsamda, Avcılar’da ortaöğretim öğrencilerine ve ailelerine madde bağımlılığı ve mücadele konularında bilgi veren İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. M. Şevki Sözen,  gençlere seslenerek, “Hayır’ diyerek güçlü durabilirsiniz” dedi.

18 Aralık Perşembe günü saat 14.00 de Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde Avcılar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “Madde Bağımlılığı ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Yolları” konulu bir semineri düzenlendi

 

BU MADDELER BEYNİNİZİ ESİR ALIYOR

 

Toplantının gerçekleşmesine katkı sağlayan Edebiyat Öğretmeni Zehra Doğan yaptığı açılış konuşmasında, madde bağımlılığının akıl ve zihnin en büyük düşmanı olduğuna vurgu yaptı. Zehra Doğan, madde bağımlılığının insanın kendisine, ailesine ve topluma büyük zarar verdiğini belirterek, “İnsanı yalnızlaştırarak ölü hale getirmektedir. Çocuklarımızı bu zararlı maddelerden korumak hepimizin görevidir” diye konuştu.

Toplantıda konuşan İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. M. Şevki Sözen, sigara, alkol ve madde bağımlılığının  zararlarını anlatarak, “Bu maddeler beyninizi esir alıyor. En büyük etkisi ise kendini kontrol edememek. ‘Bir kereden bir şey olmaz’ demek,  bütün bağımlılıkların başlama nedenidir “ dedi. Prof. Dr. Sözen gençlere, “Karar verme yetkisi tamamen Sizde. Ne yapıyorsanız yapın, ne yaptığınızı bilerek yapın, karşında ne olduğunu öğren” tavsiyesinde bulundu.

 


BAĞIMLILIK BİR SÜREÇTİR

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevli Başkomiser Uğur Evcin de yaptığı konuşmada uyuşturucu madde kullanımının suç olduğuna dikkat çekerek, bu konuda gençlere istatistiksel veriler sundu.

 

“Bağımlılık bir süreçtir” diyen Uğur Evcin, “Madde bağımlılığı zincirleri  önce hissedilemeyecek kadar hafif, sonrasında ise kırılamayacak kadar büyük bir sorun. Bağımlılık farklı boyutları olan bir sorundur. Sağlık, sosyal, ekonomik, etrafa hızlı yayılan ve ceza-adalet sistemi sorunudur. Bugünün kullanıcısı yarının sokak satıcısıdır “ifadesini kullandı.

 

Toplantıya Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Avcılar İlçe Milli Eğitimi Müdürü Emin Engin, İlçe Emniyet Müdürü Erol Öztaş, Avcılar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Canan Mırık, Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Fatma Kamberoğlu ile  öğrenciler ve aileleri katıldı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.