Huzur toplantısında 'uyuşturucu' gündemi

Huzur toplantısında 'uyuşturucu' gündemi
Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği Huzur Toplantısının ana konusu, Silivri’de de son günlerde kullanımı artan uyuşturucu oldu.
İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Güntekin uyuşturucu ile mücadelede kendilerine destek olan siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına ve derneklere teşekkür ederek vatandaşlardan sürekli kendileri ile iletişimde halinde olmalarını istedi.

Huzur Toplantısına Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Lütfü Dursun, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Hakan Karaaslan, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Güntekin, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Ay, siyasi parti başkanları ve yöneticileri, meslek oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Mustafa Güntekin: Polisimizin asıl amacı suçlu yakalamak değil suçu önlemek

Huzur Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Güntekin bir konuşma yaparak Silivri’de genel gayelerinin toplumun huzur içinde yaşamalarını sağlamak olduğunu söyledi ve şu açıklamalarda bulundu: Belediyenin Silivri’de yaşamak güzeldir’ sloganından örnek vermek istiyorum. Silivri’de hedefimiz güveni sağlamak. İstanbul’un diğer ilçelerine oranla suç oranı seviyemiz düşük ama özellikle uyuşturucu ile mücadele anlamında bizlere yardımcı olan kişilere de teşekkür etmek istiyorum. Gerek belediye, gerek ilçe milli eğitim müdürlüğü, siyasi partiler ve dernekler bu anlamda bizlere en önemli destek. Öğrenciler ve veliler için bilinçlendirici seminerlerimiz devam ediyor.

Sizlerden isteğim bizlerle iletişimde olun ve emniyet müdürlüğümüze gelerek gerek benimle, gerek alt birim müdürlerimizle sorunlarınızı konuşun. Polisimizin asıl amacı suçlu yakalamak değil. Suçu önlemektir’ dedi.

Savcı Dursun: Silivri daha ne kadar sabredecek?

Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun ise Emniyet Binasının ne zaman yeni yerine geçeceğini gündeme getirdi ve bu konuda acele edilmesini tavsiye etti. Uyuşturucu ile mücadele konusunda basına da çok iş düştüğünü ifade eden Dursun, Anadolu Hastanesi önünde yapılacak üst geçidin, Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu önünde düzenlenecek ışık ve yol düzenlemesinin ekseriyetle yapılmasını da vurgulayarak, en başta da insanlara üst geçit kullanma alışkanlığının kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Dursun konuşmasının devamında taksiciler ve otobüs şoförleri ile ilgili trafik kurullarını ihlal ettikleri gerekçesiyle şikâyetlerini dile getirdi. Dursun son olarak yeniden sözü ilçe emniyet binasına getirerek Silivrililerin bu güvensiz binada emniyet hizmeti alınmasına daha ne kadar sabredeceğini sordu.Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise yaptığı konuşmada ilçe emniyet binasının yerinin tahsis edildiğini ve emniyetin bunu yatırım programına dahil edip etmedikleri hakkında bilgisi olmadığını vurguladı. Üst geçit ve özellikle e-5 karayolunun şehir içinden geçmesi ile ilgili yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Kaymakam Bekarlar:Eve gidince çocuklarınıza sarılın

Kaymakam Faruk Bekarlar da halkın üst geçit kullanma alışkanlığının olmadığına dikkat çekerek yolu kısaltmak yerine ömürlerini kısalttığını söyledi. Bekarlar da uyuşturucu kullanımına dikkat çekti ve şunları söyledi: Artık uyuşturucu maddelerin fiyatı da pahalı olmadığı için kullanım yaşı bu kadar düştü. Bu işin sadece polisiye mücadeleyle  değil, halkla iç içe, vatandaşın da yardımıyla çözüleceğine inanıyorum. Çocuklarınıza eve gidince sarılın.

Yunus Emre’nin sözü gibi ‘Gelin birlik olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, Dünya kimseye kalmaz’ dedi. Huzur Toplantısı vatandaşlardan gelen soru cevaplarla devam etti. Vatandaşlar genellikle şehir içinde uygulanan trafik cezalarından dert yandı. Yine uyuşturucu ile ilgili de yorumlar yapıldı. Hırsızlık olayları ilgili de emniyet görevlileri ve halk arasında istişareler yapıldı. Vatandaşlar ilçe emniyet müdürlüğü ile ilgili sıkıntılarını, isteklerini toplantı sonunda dilekçe vererek ilgililere sundu 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.