İstanbullular 1 Aralık'a dikkat!

İstanbullular 1 Aralık'a dikkat!
Kış şartlarının yavaş yavaş kendini hissettirmesiyle birlikte kış lastiği uygulamasının da ne zaman başlayacağına ilişkin tarih açıklandı.
 Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ortalama sıcaklık verilerine göre hava sıcaklık değerinin 7 derece ve altında olduğu 1 Aralık 2014 ile 28 Şubat 2015 tarihleri arasında şehir içi yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu getirildi.

Kış lastiği ile ilgili kurallara aykırı hareket edenlere 519 lira para cezası uygulanacak. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsayan zorunluluk 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında geçerli.

Açıklamada ''Kış lastiğinin zorunlu olduğu süre içerisinde; kamyon, çekici, tanker, otobüs, yarı römork ve römork türü araçların lastiklerinin yanaklarında (M+S) işareti; minibüs, Otomobil ve kamyonet türü araçların lastiklerinin yanaklarında ise (M+S) işareti veya (M+S) işareti ile birlikte kar tanesi (snowflake) işareti veya sadece kar tanesi (snowflake) işareti aranacaktır, şeklinde değiştirilmesi ve seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması zorunludur.

Yapılan denetimlerde aynı dingil üzerinde içte yer alan lastiklerde (M+S) işaretinin okunamaması halinde sırt deseninin kış lastiğine uygunluğu kontrol edilir. Lastiklerin kaplama yapılarak kullanılması halinde lastik omuzlarında (M+S) işareti olsa dahi, sırt deseninin kış lastiğine uygun olması zorunludur" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.