İstanbullular depreme “AFADist“ ile hazırlanacak

İstanbullular depreme “AFADist“ ile hazırlanacak
AFAD İstanbul tarafından hazırlanan “AFADist” akıllı telefon uygulaması Apple ve Android işletim sistemi marketlerindeki yerini aldı.

AFAD İstanbul’un sekiz aylık çalışması sonucunda hazırlanan akıllı telefon uygulaması İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ile hayata geçirildi. Afet öncesi ve sonrası, İstanbul’da mobil kapsama alanına giren tüm akıllı telefon kullanıcılarının faydalanabileceği uygulama sayesinde kullanıcılar afet hazırlıklarını cep telefonları üzerinden yapabiliyorlar.
 

AFADist ile konumunuzu belirleyip size en yakın afet konteynırlarına ulaşmanızı sağlıyor. Afet uygulamasında takip ettiğiniz kişilerin sağlık durumları hakkında da bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Sisteme kaydolmak için cep telefonu numarası yeterli. Sistemde iş yeri ve toplanma alanı belirleyerek acil durumlarda en yakın AFAD hizmetlerine ulaşım sağlıyor. Listede afet acil durum çantası içinde yer alması gerekenler de yer alıyor.
 

Uygulama afet sonrasında bireylerin ve ailelerinin afet bilgilerine doğrudan ulaşabilmesi, afet sonrasında bireylerin ve ailelerinin uygun toplanma alanlarına, yardım merkezlerine, toplu barınma-toplu bakım merkezlerine düzenli ve koordineli bir şekilde yönlendirilmesi, afetler sonrasında oluşacak bilgi kirliliğinin ve kaos ortamının önlenmesi için de önem taşıyor.

Afet uygulamasını İOS işletim cihazlarına indirmek için buraya tıklayın.

Android işletim sistemli cihazlara indirmek için buraya tıklayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.