Karaciğer Bulunmazsa 6'ncı Çocuğunu da Kaybedecek

Karaciğer Bulunmazsa 6'ncı Çocuğunu da Kaybedecek
Başakşehir’de yaşayan ve 5 kardeşini karaciğer yetmezliğine kurban veren Erhan Kılıç (23) için uygun karaciğer bulunamadı.
Başakşehir’de yaşayan ve 5 kardeşini karaciğer yetmezliğine kurban veren Erhan Kılıç (23) için uygun karaciğer bulunamadı. Doktorlar, hastanede kalmasına gerek görmedikleri Erhan’ı evine göndererek, “Nakil yapılamazsa her an ölebilir” dedi. 5 çocuğunu kaybeden inşaat işçisi baba Mehmet Kılıç da “Gerekirse karşılığında böbreğimi bile verebilirim.” diye yardımseverlere seslendi. 
İnşaat işçisi Mehmet Kılıç, yaşları 10 ile 12 arasındaki 5 çocuğunu karaciğer yetmezliğinden kaybedince, aynı hastalığa yakalanan 3 çocuğunu kurtarmak için Ağrı’dan İstanbul’a göç etti. Burada, kısmen de olsa ilaç tedavisi ile çocuklar yaşama tutundu. Ancak 23 yaşındaki Erhan Kılıç’ın hastalığı artık ilaçlara da cevap veremez duruma geldi. Acil karaciğer nakli gerektiği belirtildi. Ailede uygun karaciğer bulunamayınca Erhan’ın durumu iyice kötüleşti. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir süre tedavi gören Erhan için artık doktorlar, “Acil nakil gerekiyor, aksi halde her an ölebilir” diyor. Hastanede kalmasına gerek duyulmayan Erhan, evine gönderildi. 

Kirada kalan ve bin lira maaşla çalışan Mehmet Kılıç çaresiz olduğunu söyledi. Durumunun gündeme gelmesinden sonra bazı hayırseverlerin maddi yardımda bulunmak istediğini ancak uygun karaciğer bulamadıklarını kaydetti. 

Sağlık Bakanlığı’ndan yetkililerin kendilerini aradığını söyleyen ailenin büyük kızı Cemile Kılıç da “Sizin gibi binlerce aile nakil bekliyor” deyip bir daha da aramadıklarını ileri sürdü. 22 yaşındaki Medine ve 12 yaşındaki Kenan isimli kardeşlerinin de aynı hastalığı taşıdığını anlatan Cemile Kılıç, “Eğer karaciğer nakli olmazsa ağabeyim her an ölebilir.” diye konuştu. 

Hasta yatağında çaresiz ölümü bekleyen Erhan da hayırseverlere seslendi. Erhan, “Doktorlar ‘karaciğer bulunmazsa öleceksin’ dedi. 5 kardeşimi kaybettim. Bize yardım etmelerini istiyorum.” dedi. 

Bu arada, yardım etmek isteyenlerin 0538 602 8493 No’lu telefondan aileye ulaşabileceği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.