Kardeşliğimize format atmalıyız

Kardeşliğimize format atmalıyız
Kayaşehir etkinlik alanındaki Ramazan programına katılan Yazar, Ramazan Kayan “Günaha batmış ve ateş çukurunun etrafında yürüyen kardeşlerimiz var, onlar için hiçbir şey yapmayan biz bu gün kardeşliğimize format atmalıyız” dedi.
Ramazan ayında renkli görüntülere sahne olan Kayaşehir, bu akşamda eğlenceli çocuk etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Çocuklar birbirinden farklı yarışmalarla doyasıya eğlendi.

 Sofralarımıza otururken Suriyeli anneleri düşünmeliyiz

Ürdünlü Hafız Cafer Ebu Hamad’ın Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından sahne alan yazar Ramazan Kayan konuşmasında, İslam coğrafyasının acı çeken ülkelerinin dramına değindi. Yazar Kayan “Bu gün Mısır, Suriye, Filistin, Arakan gibi İslam ülkelerinde kardeşlerimiz zulme uğruyor. Suriye’deki anneler bu Ramazan ayında çocuklarına çok zor şartlarda yemek bulmaya çalışıyorlar. Biz sofralarımıza otururken Suriyeli kardeşlerimizin içinde bulundukları zorlukları düşünerek oturmalıyız” dedi.

 Zor durumda olan kardeşlerimize karşı paylaşımcı olmalıyız

İnsanın merhamet duygusuna ve paylaşma hissine sahip olması gerektiğini belirten yazar Kayan konuşmasını “Ramazan Ayı kardeşliğimizin pekiştiği bir ay olmalı. Tüm kaprislerimizi yenmeli ve yeryüzündeki tüm kardeşlerimiz için merhamet sahibi olmalıyız. Zor durumda olan kardeşlerimize karşıda paylaşımcı olmalıyız” şeklinde sürdürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.