Kaymakam Gündüz ve Başkan Erol Karpuz Tarlasında!..

Kaymakam Gündüz ve Başkan Erol Karpuz Tarlasında!..
Büyükçekmece’nin yerli karpuzları görücüye çıkıyor. Yaz aylarının vazgeçilmezi Büyükçekmece’nin meşhur yerli karpuzu olgunlaşarak bölge halkının damak tadına sunuluyor.

     Büyükçekmece de sezonun ilk yerli karpuzu her yıl olduğu gibi bu yılda Göl kenarındaki çamaşır dere Söğütlük mevkiin de yetişti. Karpuz üreticisi Soner Ereke’nin tarlasında yetiştirilen karpuz tarlasında ilçe kaymakamı ve Büyükçekmece Ziraat Odası başkanı Recep Erol incelemelerde bulundular. Kaymakam Gündüz ve Başkan Erol’a Büyükçekmece Şoförler Odası başkanı Mahir Ereke ilçe emniyet müdür vekili Emin Ilgın, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı ve şube müdürü Mustafa Erşahin, Kaymakamlık yazı işleri müdürü Halis Çörekçi, Ziraat odası meclis başkanı Mustafa Kılıç, Güngör Postacı ve Kemal Dede de eşlik ettiler.

    Karpuz tarlasında sezonun ilk yerli mahsulleri olan Karpuzları yerinde görmek için dün incelemelere çıkan ekip önce Arnavut Kadir(Korkmaz) bağ evinde sabah kahvaltısı yaptılar. Tamamen organik ürünlerden oluşan kahvaltı menüsünde yok yoktu. Kahvaltının ardından paçalarını sıvayarak traktörle karpuz tarlasına geçen Kaymakam İsmail Gündüz ve ziraat odası başkanı Recep Erol Büyükçekmece’nin meşhur ve en eski çiftçilerinden olan Soner Ereke’nin yetiştirdiği karpuzları yerinde incelediler. Karpuzların tadını ve de görüntüsünü beğenen kaymakam Gündüz çitçileri tebrik ederek bol kazançlar diledi.
Büyükçekmece’nin ilk yerli karpuzlarını hasat etmeye başladıklarını belirten Soner Ereke ise kaymakam Gündüz ve başkan Erol’a ilgilerinden dolayı çok memnun olduklarını ileterek teşekkür etti.

Yiyeceklerimizin Her Birinde Çiftçimizin Alın Teri Göz Nuru Vardır…

     Büyükçekmece Ziraat Odası Başkanı Recep Erol da Büyükçekmece de son yıllarda karpuz gibi çeşitli ürünlerin gittikçe artığını ifadede ederek Çiftçilerimiz böyle örnek ürünleri yetiştirerek kazanç oranlarını artıracaktır dedi. Başkan Erol karpuzların tamamen doğal olarak yetiştirilmiş ve hormonlu olmadığını belirterek ülkemizin tarım sektöründeki geri kalmışlık zincirini kırma doğrultusunda çok önemli ve köklü adımlar atan Bakanlık, tarım sektörü içerisinde böylesine bir ağırlığa sahip olan çiftçilerimizin problemlerinin çözümüne de özel bir önem vermektedir.

     Büyükçekmece Ziraat odası olarak hedefimiz; çiftçilerimizin tarımsal konularda, ev ekonomisi ve gıdaların muhafaza edilmesi ile ilgili eğitim çalışmaları yaparak, kırsal kesimdeki çiftçi ailesinin sosyo-ekonomik açıdan kalkınmasını sağlamaktır. Türk köylüsü yurdun efendisi ve gerçek üreticisidir. Çiftçiler her mevsimde çalışırlar. Bu çalışmalarının sonucu olarak sofralarımızın ekmeğini, meyvesini, sebzesini üretirler. Yaşamımızı çiftçilerimizin ürettiklerini yiyerek sürdürürüz. Güç şartlar altında çalışan, yorulan çiftçilerimize saygılı olmalıyız. Yiyeceklerimizin her birinde çiftçilerimizin alın teri ve göz nuru olduğunu unutmamalıyız dedi. Kaymakam Gündüz, Başkan Erol ve yanındakiler daha sonra Çamaşır Dere mevkiinde arıcılık yapan Mustafa Eriş’i ziyaret ederek arıcılıkla ilgili bilgi alış verişinde bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.