Kim der 96 yaşında!...

Kim der 96 yaşında!...
Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu’nun Bakırköy’deki evinde ziyaret ettiği ; Cumhuriyetimizin ilk kadın avukatlarından İnayet Bedirhan(96) sağlığı ve zindeliği ile görenleri şaşkına çeviriyor.
1921 doğumlu olan İnayet Bedirhan, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına açtığı yoldan ilerleyerek Hukuk Fakültesi okumuş ve yıllarca avukatlık mesleğini de başarıyla sürdürmüş.


Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da ziyaret sırasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bakırköyümüzün yaşayan tarihi; çağdaş ve modern yüzü İnayet Bedirhan’ı sağlıklı ve zinde görmek beni çok mutlu etti. 96 yaşına rağmen sağlığı ve dinçliği çok iyi. Türkiye Cumhuriyeti ve Bakırköy’de geçmişten günümüze yaşananları dün başından geçmiş gibi hatırlıyor. Kendisine; çocuklarıyla, torunlarıyla, torunlarının çocuklarıyla nice sağlıklı yıllar diliyorum.”

İnayet Bedirhan da sağlıklı ve uzun yaşamanın formülünü beslenmesine dikkat etmekten geçtiğini söyledi. Bedirhan ayrıca doktor kontrollerini de erken tanı ve teşhis açısından aksatmadan düzenli yaptırdığını da ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.