Küçükçekmece’ye ‘En Temiz İlçe’ ödülü

Küçükçekmece’ye ‘En Temiz İlçe’ ödülü
Küçükçekmece Belediyesi, TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından İstanbul’un en temiz 3’üncü belediyesi seçildi.

 ‘Dünya Çevre Günü’ etkinlikleri dolayısıyla İstanbul genelinde düzenlenen ‘En Temiz İlçe Belediyesi’ ödül törenine, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Ayyıldız ve Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu başta olmak üzere, ödül alan belediyelerden yetkililer katıldı.

‘Amaç yeni nesillere güzel bir miras bırakmak’

Yaptığı açılış konuşmasında tüm katılımcı belediyelere teşekkür eden İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Ayyıldız, “İstanbul’da yaşamak ne kadar güzelse İstanbullu olmak da o kadar zor. Biz Bakanlık olarak yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bir yandan denetimlerimizi sürdürürken bir yandan da gençlerimize yönelik çevre eğitimlerimizi veriyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmaları yapıyoruz. Burada asıl amaç İstanbulluya hizmet. Bugün artık denizlerimiz daha temiz ve insanlar artık buralarda denize girebiliyor. Amacımız yeni nesillere güzel bir miras bırakmak.”diye konuştu.

 ‘Geri dönüşümde lider Küçükçekçemece’

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu ise, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ‘a ve tüm Bakanlık çalışanlarına teşekkür ederek, “İstanbul’da hem çöp toplamada hem geri dönüşümde iyi bir noktadayız. Geri dönüşümde İstanbul’un önde gelen belediyelerindeniz. Bu ödül tüm çalışanlarımızla birlikte bize büyük bir moral kaynağı oldu. Temiz çevre, temiz kent bizim için çok önemli. Türkiye’de bir ilk olan Yeşil Bina ve tüm faaliyetlerimiz bizim çevreye ne kadar önem verdiğimizi gösteriyor. Daha yaşanabilir bir Küçükçekmece için biz tüm ekiplerimizle birlikte bu faaliyetlerimize devam edeceğiz.”diye konuştu.

Yarışmada, İstanbul genelinde 19 belediye ‘Atık ve Atık Su Yönetimi, Hava Kalitesi, İklim Değişikliği, Eğitim ve Bilinçlendirme’ gibi birçok konuda özel jüri tarafından değerlendirilirken, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Ayyıldız tarafından dereceye giren belediyelere teşekkür plaketi ve Orkide hediye edildi. Yarışmada dereceye giren diğer belediyeler ise Ümraniye ve Kartal Belediyesi oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.