Kulübeleri sokak hayvanlarına bağışladılar

Kulübeleri sokak hayvanlarına bağışladılar
Kültür 200 Koleji, 3 A sınıfı öğrencileri soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarını unutmadılar.
Öğrenciler kendi elleriyle yaptıkları 17 adet köpek kulübesini, Büyükçekmece Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne bağışladı.

Öğrenciler elleriyle yaptılar

Kültür 2000 Koleji, 3 A sınıfı öğrencileri soğuk kış gününde sokak hayvanlarının üşümemesi için örnek bir çalışmaya imza attılar. 17 mevcutlu sınıf öğretmenleri Tülay Türkoğlu öncülüğünde sokak hayvanlar için farklı bir projeyi hayata geçirdiler. Her bir öğrenci tarafından birer adet köpek kulübesi yapıldı. Maliyeti okul yönetimi ve öğrenci velileri tarafından karşılanan malzemelerden yapılan kulübeler yine öğrenciler tarafından süslendi.



"Büyükçekmece Belediyesi'ne teslim edeceğiz"

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Kültür 2000 Koleji 3 A sınıfı öğretmeni Tülay Türkoğlu,  projenin tamamen çocukların duyarlılığın ve içlerindeki hayvan sevgisinin bir eseri olduğunu belirterek; "Kış mevsimi nedeniyle havaların soğuması, öğrencilerimizi sokak hayvanları için kaygılandırdı. Ne yapabiliriz diye düşündüler ve sonuçta kulübe projesi ortaya çıktı. Velilerimiz ve okul yönetimi olarak bu anlamlı projeye destek verdik. Çocuklarımızın elleri ile yaptıkları 17 adet kulübeyi sokak hayvanlarını koruyan, bakım ve rehabilitasyonunu titizlikte sağlayan Büyükçekmece Belediyesi'nin hayvan barınağına bağışlayacağız" dedi.

"Büyüklere de örnek olsun"

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, öğrencilerin küçük  yaşlarda hayvan sevgisi bilincinde olmalarının gelecek adına ümit verici olduğunun altını çizerek; "Minik öğrencilerimizin bu duyarlı ve anlamlı davranışı biz büyüklere örnek olmalıdır. Onların el emeği, göz nuru olan kulübeler Büyükçekmece Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'mizde en güzel köşeye yerleştirilecektir. Emeği geçen tüm çocuklarımızı kutluyorum" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.