LYS Şampiyonunun Sır İntiharı

LYS Şampiyonunun Sır İntiharı
İstanbul'da üniversite öğrencisi Yiğit Çınar, kaldığı yurt odasında, "Beni yargılayacak olan Tanrı'ya gidiyorum" yazılı bir mektup bırakarak intihar etti.
İstanbul'da üniversite öğrencisi Yiğit Çınar kaldığı yurt odasında perdeyle kendini asarak intihar etti. 2010 yılında LYS'de Fethiye 1'incisi olan genç, ardında "Beni yargılayacak olan Tanrı'ya gidiyorum" yazılı bir mektup bıraktı.

PENCEREDE KENDİNİ ASTI

Olay Esenyurt'taki Fatih Üniversitesi Erkek Öğrenci Yurdu'nun 6. katında meydana geldi. Fatih Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı 4. sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Yiğit Çınar, odasında yalnız olduğu sırada perdeyi boğazına dolayıp bedenini camdan aşağı boşluğa bıraktı.

Pencerede asılı kalan genci bir süre sonra yurt arkadaşları buldu. Yiğit, ambulansla hastaneye kaldırılmak istenirken son nefesini verdi.

2010 LYS FETHİYE BİRİNCİSİ

Muğla Fethiyeli olan Yiğit Çınar'ın 2010 yılında Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS), TS1 puan türünde Fethiye 1'incisi ve Türkiye 422'ncisi olduğu, Fatih Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı'nı burslu kazandığı öğrenildi.

Fethiye'de doktorluk yapan abla Aslım Çınar, kardeşinin cenazesini İstanbul'dan alarak Fethiye'ye götürdü.

'SUÇLAMALARINDAN BIKTIM'

Yiğit Çınar'ın olay günü Fethiye'de yaşayan annesiyle görüştüğü, "Grip oldum galiba oğlum, başımda bir uğultu var" diyen annesine "Anneciğim senin başındaki uğultu geçer de benimki geçmez" şeklinde yanıt verdiği öğrenildi.

Gencin ayrıca intiharından önce, "Suçlamalarından bıktım. Beni yargılayacak olan Tanrı'ya gidiyorum. Okuyamadığım tüm kitaplardan özür diliyorum" yazılı bir Veda Mektubu bıraktığı ortaya çıktı. Polis şimdi genç üniversitelinin intiharındaki sırrı çözmeye çalışıyor.

FENERBAHÇE, FETHİYESPOR VE ŞİİR ÂŞIĞI

Arkadaşları, genç yaşında hayata veda eden Yiğit'in Fenerbahçe, Fethiyespor ve şiir âşığı olduğunu söyledi. Üniversiteli genç, ölümünden yaklaşık 2 yıl önce, 16 Aralık 2012'de defterine şu satırları düşmüştü: "Herneyselerin elinden tuttuk hiç durmadan Fatihleri özlemle bekledik lakin savaşsız bir dünya da istiyorduk Aşk denen şeyi geveledik durduk nefesimiz kokmasın diye Nereden bilecektik ki ayrılık ve özlem kalacak geriye..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.