'Maalesef dayak kültürü var'

'Maalesef dayak kültürü var'
Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde “Ailede Çatışma ve Uzlaşma” Paneli düzenlendi.
Beylikdüzü Belediyesi, Türk Hukukçu Kadınlar Derneği ve Maltepe Üniversitesi işbirliği ile Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde “Ailede Çatışma ve Uzlaşma” Paneli düzenlendi.
Beylikdüzü’nde düzenlenen “Ailede Çatışma ve Uzlaşma” panelinde; mağdur durumda olan, şiddet gören ve aile içi anlaşmazlık yaşayan kadın ya da erkeğin ilk olarak ne yapması gerektiği ve başvuracağı hukuki süreçlerin ne olduğu anlatıldı. Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelin konukları Prof. Dr. Nursel Telman, Türk Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Alev Toker, Avukat Rezzan Aydınoğlu, Avukat Tülay Çağlar’dı.

Turan: “Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Kurduk”

Panelde yerini alan Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Emel Turan önemli bir etkinlikte buluştuklarını belirterek, ilçedeki ailelere ulaşmak ve sağlıklı bir aile toplumu oluşturmak adına aile ve insan üzerine çeşitli birimler kurduklarını, bunun en somut örneğinin de Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü olduğunu belirtti. Başkan Yardımcısı Turan, aile danışma merkezi ve ana-baba okulu eğitimleri ile ilçedeki sosyal tabakanın gerekliliklerini devamlı takip edeceklerini söyledi.

“Maalesef Dayak Kültürü Var”

Panelistlerden Prof. Dr. Nursel Telman, toplumdaki şiddet biçimlerine değindi. Telman; ekonomik, fiziksel, sözel, cinsel, psikolojik, mobing ve özel şiddet olmak üzere 7 çeşit şiddet türü olduğunu aktardı. Türk toplumlarında dayak kültürü diye bir olgunun varlığından bahsederek, aile içi şiddetin neredeyse normalleştiğini ortaya koydu. Avukat Tülay Çağlar ise şiddet ve aile içi çatışmada hukuk açısından sürecin nasıl işlediğiyle ilgili konukları aydınlattı. Çağlar, mağdur durumda olan kişilere devletin bazı imkan ve hizmetler sunduğunu da belirtti.

Panelin sonunda konuklardan gelen sorular uzmanlar tarafından yanıtlandı. Soru-cevap bölümünü hukukçu kimliği ile yönlendiren Avukat Rezzan Aydınoğlu, fikirlerini belirten ve yaşadıkları mağduriyetleri ifade eden konuklara yapmaları gereken ilk tavsiyeleri verdi. Başkan Yardımcısı Turan ve Belediye Meclis Üyesi Muazzez Deniz Çakıroğlu, paneldeki değerli katkıları için katılımcıları tebrik ederek, kendilerine çiçek takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.