MADDE BAĞIMLILIĞI KONUSUNDA AİLELER NE YAPMALI?

MADDE BAĞIMLILIĞI KONUSUNDA AİLELER NE YAPMALI?
Küçükçekmece Belediyesi, madde bağımlılığı konusunda kamuoyu oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleşen etkinlikte konuşan Erhan Yalçınkaya, ebeveynleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde Küçükçekmece Kaymakamlığı işbirliği ile ‘Çözüm Sensin, Temiz Okul, Temiz Toplum Projesi’ kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Güllüçayır, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Korkut, ENSAR Vakfı Başkanı Barış Sert, Gönül Birliği Başkanı Gökhan Aygün, Rehabilitasyon Araştırma Merkezi Müdürü Yasin Şahin başta olmak üzere birçok ebeveyn ve okul müdürü ile mahalle muhtarları katıldı.

‘ERKEN ANLAMAK İÇİN BİLGİLENİN’

Etkinlikte sunum yaparak, madde bağımlılığı konusunda bilgi veren Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği Eğitmeni Erhan Yalçınkaya,”Bir ailenin çocuğunun madde kullandığını anlaması 2 yıldır, bu da uyuşturucu madde bağımlılığında çok uzun bir süre. Bu nedenle bu konuda bilgilenmeli ve erken zamanda anlamalıyız.”diye konuştu.

‘ÖNEMLİ OLAN HİÇ BAŞLAMAMAK’

Önemli olanın madde kullanımına hiç başlamamak olduğunu belirten Yalçınkaya, “Bu nedenle çocukların aileleriyle kurduğu iletişim çok önemli. Eğer sizden gerekli ilgi, alakayı göremezlerse dışarıdaki kişilere yönelirler. Kendilerine değer veren kim varsa, onlarla birlikte olmaya başlarlar. Aileden yeterli sevgiyi alan çocuk ise, ailem bana değer veriyor ve ben bunu kullanırsam üzülür der ve madde teklif edenlere hayır cevabını verir. ”diyerek tüm ebeveynleri uyardı.

‘EN YAKIN ARKADAŞLARA DİKKAT’

Madde satıcılarının çocuk alışana kadar uyuşturucuyu bedava verdiğini sonrasında satmaya başladığını aktaran Yalçınkaya, “İlerleyen zamanlarda alıcının parası bittiğinde ise, uyuşturucu satıcıları alıcılara arkadaşlarını da alıştırma koşuluyla bedava madde veriyor. Bu şekilde en yakın arkadaşları o çocukları uyuşturucuya alıştırıyor. Bu nedenle çocuklarınıza sadece doktordan ilaç alması gerektiğini söyleyin. ”dedi.  “Bir genç bir maddeyi bir kere dahi kullansa bile bir daha ondan kurtulamıyor. Ömür boyu o maddeye bağımlı yaşıyor.”diyerek durumun önemine dikkat çeken Yalçınkaya, bağımlı bir kişinin giderek kendini öldürdüğünü ve ailesini bitirdiğini söyledi.

‘KÖPEKLERİMİZE BİLE KULLANDIRMAYIZ’

Tüm dizilerde ve filmlerde uyuşturucu satanların ve polislerin uyuşturucu madde paketini açıp parmağını paketin içine sokup yalayarak uyuşturucu maddeyi kontrol ettiklerinin gösterildiğini kaydeden Yalçınkaya, “Uyuşturucu ticareti yapanlar, bu illetin nasıl bir şey olduğunu biliyor. Bu nedenle ne kendileri ne de çocukları uyuşturucu madde kullanmıyor. Bir baskında uyuşturucu madde yapılan bir laboratuarda gaz maskesi ile çalışan insanlar gördük. Bizler parmağımızla kontrol etmek bir yana köpeklerimize bile tattırmıyoruz. Hayvanlara yazık.”dedi.

‘ÇOCUKLARINIZA HAYIR DEMEYİ ÖĞRETİN’

Programda katılanlara çiçek takdim ederek, teşekkür eden Dr. Sibel Güllüçayır ise, “Sizlerin burada olması bizim projemizin en büyük paydaşlarının aileler olduğunu gösteriyor. Bu nedenle sizleri tebrik ediyorum. Umuyorum ki, bu toplantı bittiğinde iyi ki gelmişim diyeceksiniz. Herkes çocuğu için canını bile verir, bu konuda çocuklarınızla ilgili olmanız çok önemli. Bilgi sahibi olmalı ve çocuklarınıza hayır demeyi öğretmelisiniz. Allah kimsenin çocuğuna böyle bir bela vermesin.”dedi. Etkinlik sonunda ise, emeği geçenlere protokol üyeleri tarafından hediye verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.