MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI SAVAŞ SÜRÜYOR

MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI SAVAŞ SÜRÜYOR
Küçükçekmece Kent Konseyi Kadın Meclisi, Türkiye Sigarayla Savaş Derneği işbirliğiyle ‘Madde Bağımlılığı’ bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Küçükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Güllüçayır, Eski Turizm ve Sağlık Bakanı Bülent Akarcalı, AK Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Korkut, Küçükçekmece Kent Konseyi ve Sigarayla Savaş Derneği Başkanı Mustafa Aydın, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Özlem Erol ve Sigarayla Savaş Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

“KAHRAMANLIK BERATI VERECEĞİZ”

Sigarayla savaş konusunda en büyük adımın kapalı yerlerde yasaklanarak atıldığını kaydeden Dr. Sibel Güllüçayır, “Sayın Cumhurbaşkanımız sigaranın kapalı yerlerde içilmesini engellemeyi başarmıştır. Bunun mimarlarından biri de Sayın Akarcalı’dır. Madde sigara gibi bir şey diye teklif ediliyor gençlere. Biz başta Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz başta olmak üzere 7-8 ay önce madde bağımlılığı konusunda savaşımızı başlattık. Özel projeleri hayata geçirdik. Konuyla ilgili olarak belgesel ve kamu spotu hazırladık. Çocuğunu maddeden kurtarmış ebeveynler ile gençleri madde bağımlılığından kurtaran herkese kahramanlık beratı vermeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

“ÖĞRENDİĞİNİZ HER ŞEYİ ÇEVRENİZE ANLATIN”

Programda söz alan Mustafa Aydın ise her türlü bağımlılığın sigarayla başladığına dikkat çekerek, “Sigara, 21’nci yüzyılın vebası, eşittir ölüm dediğimiz bir özenti hastalığıdır. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Belediye Başkanımıza ve tüm STK’lara sigarayla savaş konusunda yanımızda oldukları için çok teşekkür ediyorum. Eğer zemininde bir eğitim yoksa yasaklar hiçbir şeyi çözemezler. Çocuklarınıza sahip çıkıp onları takip etmeniz gerekiyor. Burada olan herkesi ben tebrik ediyorum. Öğrendikleri her şeyi komşularına, çevrelerine anlatmalarını istiyorum” dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülümser Ünkaya’nın moderatörlüğünü yaptığı programda, konunun uzmanları AMATEM’den Yeşim Can, Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, Uzman Psikolog Abdülaziz Yılmaz, İstanbul Tıp Fakültesi Bağımlılık Tedavisi Sorumlusu Prof. Dr. İlhan Yargıç ve Narkotik’ten Başkomiser Uğur Evcin birer konuşma gerçekleştirerek madde bağımlılığı konusunda geniş kapsamlı bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.