Mali Müşavirler 'Yaza merhaba' dedi

Mali Müşavirler 'Yaza merhaba' dedi
Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği (MMMBD) Büyükçekmece Şubesi, dernek üyelerini “Yaza Merhaba” kahvaltısında bir araya getirdi. İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İMMMO) Başkanı Yahya Arıkan’ın da katıldığı kahvaltının gündemin
Büyükçekmece sahildeki Albatros Restaurant’ta 10 Mayıs Cuma sabahı gerçekleşen kahvaltıya İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan’ın yanı sıra Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği (MMMBD) Genel Başkanı Serdar Özkan, İSMMMO Saymanı Erol Demirel, MMMBD Büyükçekmece Şubesi’nin eski başkanları Tuncer Dağ, Taner Uluğ, Bülent Göybulak, Togay Çoban ve çok sayıda mali müşavir ve muhasebeci katıldı.
Kahvaltıda meslek mensuplarına yönelik bir konuşma yapan MMMBD Büyükçekmece Şube Başkanı Server Gökmen, 2000 yılında kurulan MMMBD Büyükçekmece Şubesi’nin o günden bugüne sosyal, kültürel ve eğitim anlamında çeşitli çalışmalara imza attığını söyledi.
“Biz gücü bir siyasi partiden, bakandan veya herhangi bir kurumdan almıyoruz.  Bizler gücü, siz değerli meslek mensuplarımızdan ve üyelerimizden alıyoruz” diyen ve meslektaşlarına teşekkür eden Başkan Gökmen, konuşmasının sonraki bölümünde AKP hükümetine ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya yönelik eleştirilerde bulundu.

“BÖYLE ADALET OLMAZ OLSUN”
AKP iktidarının her yerde haktan, hukuktan ve özgürlüklerden bahsettiğini ifade eden Gökmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “İktidara karşı çıkan, muhalefet eden olursa, yargılanmadan ceza evinin yolunu gösteriyor. İktidar; Hukuk devletinde, hukukun üstünlüğü değil üstünlerin hukukunu uyguluyor. Bunun göstergesi son 1 Mayıs işçi ve emekçi bayramında İktidarın İstanbul valisi Hüseyin Avni MUTLU sorgu sual etmeden adı DİLAN olan 17 yaşındaki lise öğrencisine “terörist” diyecek kadar ileri gidip, DİLAN’ı gaz bombası kapsülü ile başından yaralayan  polisi ödüllendirecek, daha sonra da dönüp Demokrasiden, özgürlükten, barıştan, haktan, hukuktan, adaletten bahsedecek, böyle hak, hukuk adalet olmaz olsun!”

“AZİZ BABUŞÇU MESLEKTAŞLARINA İHANET ETTİ”
Kendisi de Mali Müşavir olan AKP İl Başkanı Aziz Babuşçu’yu da eleştiren Server Gökmen, Babuşçu’nun meslektaşlarına ihanet ettiğini ileri sürdü. Gökmen, “İstanbul oda seçim yarışlarında başarılı olamayan iktidar partisinin il başkanı Aziz BABUŞÇU ve yandaşları hükümeti meclisi yanlış yönlendirip, mesleğine ve meslektaşa ihanet ederek 23 yıldır mağlup olmanın, seçim kaybetmenin  acısını meslek odasının içine, nispi temsili  getirmesine ve bağımsız denetim ile ilgili süreçte mesleğe ve meslektaşa ihanet etmiştir.  Sayın Babuşçu ve ekibinin amacı ne balık tutmak, ne de üzüm yemek,  gayeleri bağcıyı dövmek ve gölü bulandırmaktır. Biz meslek mensupları 26 MAYIS’taki oda seçimine giderken oturup bunları birkaç defa daha düşünmemiz gerekir, çünkü bir kişi veya ekibin geçmişte yaptıkları gelecekte yapacaklarının aynasıdır. Oda Başkanımız bizlere 26 Mayıs’taki seçimle ilgili daha geniş bir bilgilendirme yapacaktır. Bizler bir olursak mesleki ve diğer tespit ettiğimiz sorunları çözer,  üstesinden hep beraber geliriz” diye konuştu.
26 Mayıs’ta yapılacak İSMMMO Genel Kurulu’nda yönetim kuruluna aday olan Şube Üyeleri Orhan Sarıgene ve Saadet Gençoğlu’na da başarı dileyen Gökmen, daha sonra meslekte getirilen bazı yeni düzenlemelerle ilgili bilgiler verdi. Konuşmasının sonunda yönetim kurulu arkadaşlarını da kürsüye davet eden Gökmen, kahvaltıya katılan herkese teşekkür etti.
İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan, MMMBD Genel Başkanı Serdar Özkan ve İSMMMO Saymanı Erol Demirel’in de birer konuşma yaptığı kahvaltıda Gökmen tarafından, Yahya Arıkan, Serdar Özkan, Erol Demirel ve eski şube başkanları Tuncer Dağ, Taner Uluğ, Bülent Göybulak ve Togay Çoban’a üç boyutlu Atatürk tablosu hediye edildi. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.