Meteoroloji'den 'sağanak' uyarısı geldi

Meteoroloji'den 'sağanak' uyarısı geldi
Meteoroloji yeni hava tahmin raporunu yayımladı. Bugün yurt genlinde havanın güneşli olması beklenirken 5 günlük hava durumu haritasına bakıldığında bahar havası kısa bir süre etkisini soğuk ve kuvvetli sağanak yağışa bırakacak.

Meteoroloji 15 Nisan hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre yurdun bazı bölgelerinde kar yağışı etkili olurken bazı bölgelerinde ise bahar havası hakim olacak. Ancak bahar havasına önümüzdeki günlerde etkisini yitirecek. Meteoroloji 5 günlük hava tahmin haritasında özellikle 3 günü işaret ederek uyarılarda bulundu.

İşte il il harita harita hava durumu raporu:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Bugün ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin ve Tokat çevreleri ile Sivas'ın kuzey kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. 

Meteoroloji'nin 16 Nisan Cumartesi günkü harita verisine bakıldığında Van ve Hakkari'de sağanak etkili olacak. Yurdun diğer bölgelerinde güneşli hava hakim olacak.

17 Nisan Pazar gününe bakıldığında ise bahar havasına ara verildiği görülüyor. Özellikle İstanbul, Yalova, Kocaeli, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli dahil birçok ilde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

18 Nisan Pazartesi gününe bakıldığında sağanak yağış etkisini artırarak yavaş yavaş illere dağıldığı görülüyor. İstanbul, Yalova, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Bilecik, Sakarya, Artvin, Erzurum, Ardahan, Kars'da gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

19 Nisan Salı özellikle bugün İstanbul, Yalova, Bursa, Manisa ve İzmir'in de aralarında olduğu birçok ilde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yurdu etkisi altına alacak sağanak yağışla birlikte oluşabilecek tüm olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.