Meteoroloji'den şiddetli yağış uyarısı!

Meteoroloji'den şiddetli yağış uyarısı!
Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Güler, çarşamba gününden itibaren Trakya'dan başlayarak ülke genelinin yağışlı havanın etkisine gireceğini bildirdi. Şiddetli yağış uyarısında bulunan uzmanlar, sel baskınlarına karşı vatandaşların tedbir almasını istedi.

- Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, "Çarşamba akşamı Trakya'dan başlamak üzere yağışlı hava, etkisini göstermeye başlayacak. Perşembe günü sağanak, ülke genelinde etkili olmaya başlayacak" dedi.

Güler, kasım başından beri ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 4 derece üzerinde seyrettiğini ve özellikle batı bölgelerinde yağışsız bir havanın etkili olduğunu söyledi.

Yağışsız havanın çarşamba akşamından itibaren yerini sağanağa bırakacağını belirten Güler, "Çarşamba akşamı Trakya'dan başlamak üzere yağışlı hava, etkisini göstermeye başlayacak. Özellikle perşembe günü sağanak, ülke genelinde etkili olacak. Söz konusu yağışlı havanın etkisini artırarak, hafta başına kadar yurt genelinde etkili olmaya devam etmesini bekliyoruz" dedi.

KUVVETLİ LODOS UYARISI

Kuvvetli lodos uyarısında da bulunan Güler, "Yağmurun yanı sıra ülkenin bir bölümünde lodosun da etkili olmasını bekliyoruz. Buna göre, çarşamba kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de, perşembe ise Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde saatteki hızı 40-70 kilometre arasında değişen kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde lodosun etkili olacağını da tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.