Meteoroloji'den yağış uyarısı geldi! Hava bu hafta nasıl olacak?

Meteoroloji'den yağış uyarısı geldi! Hava bu hafta nasıl olacak?
Yaz aylarının gelmesine rağmen havaların hala bir sıcak bir soğuk ilerlemesi ile bu hafta hava durumunun nasıl olacağı merak kazandı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yanıtladı...

Meteorolojitarafından açıklanan 7 - 13 Haziran 2021 hava durumuhaftalık raporuna göre, hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyredecek. Yapılan açıklamada, "Mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklığının hafta başından itibaren artarak, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarına yükseleceği tahmin ediliyor." ifadelerine yer verildi.

HAVALAR NE ZAMAN ISINACAK?

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 'yaz ne zaman gelecek?' sorusuna yanıt verdi. İşte Şen'in açıklamaları...

Yaz sıcakları kuzey bölgelerde maalesef daha var. Ama güneyde ise normal yaz sıcağı diyeceğimiz şeyler daha bir 15 gün var gibi gözüküyor. Önümüzdeki hafta yağmur var Türkiye'nin hemen hemen her yerinde. Her yerinde diyorum ama gün ve gün her yerinde olacak. Yarın (bugün) akşama doğru gündüz saatlerinde Marmara'dan başlayacak yağmur.

İkinci gün yani Salı günü İç Anadolu'yu da içine alacak. Doğu Anadolu'nun kuzeyini de içine alarak gök gürültülü sağanak yağışlar devam edecek. Çarşamba günü Marmara'dan uzaklaşıyor yağış. İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde olacak. Perşembe günü ise; İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinin batısında yağışlar görülecek. Yağışlar gök gürültülü sağanak yağışlı 5. gün ise devam ediyor.

Yani bu önümüzdeki hafta yağışlı bir havaya giriyoruz. Ama Güneydoğu Anadolu'da hala yağış yok. Hala kuraklık devam ediyor o bölgede. Sıcaklıklar ise kuzey bölgelerde olması gereken 2 ila 4 dereceden daha düşük.

4 DERECE DAHA ISINMALI

Ama dediğim gibi önümüzdeki 10-15 gün içerisinde tam yaz sıcaklarını biraz daha bekleyeceğiz. İstanbul'da sıcaklıklar 25 derece civarında olacak. O da yaz sıcağı değil. Yaz sıcağı ne olacaktı Haziran'da? 27-28 derece olması lazımdı İstanbul'da Ona da var. Bir 4 derece daha ısınması gerekiyor. Ama yağışın olması tabi daha bir avantaj teşkil ediyor.

Tabiki bu yağışlarda şuna dikkat etmemiz lazım... Yeryüzü sıcak olduğu için gök gürültülü sağanak yağışlar oluyor. Burada yıldırım, dolu ihtimalleri de var ama her zaman söylüyorum.

Dolu tahminini ancak 1-2 saat önce tahmin yapabiliriz. Daha önceden söyleyemiyoruz. Ama o olasılıklar var. Genel olarak iç bölgelerde de bu olasılıklar var. Yıldırım, gök gürültüsü, su baskını olma ihtimali var.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.